Bilo je dobro leto. Hvala, da ste z nami.

V primerjavi z res groznim 2020 je bilo leto 2021 kar v redu, to že moraš priznat.

Pixabay

Letos smo bili manj doma in rekel bi, da je imel zaradi tega marsikdo manj časa za kolo. Zopno je tudi, da se vse se draži in zdi se, da se najbolj dražijo kolesa in oprema. Res pa opreme včasih ne dobiš niti za velik denar. Pa omejitev gibanja na občine, ki je trajala tja do marca, aprila, morda celo do maja? Ne vem, na to skušam pozabit. Kave nismo pili kot ljudje, ampak je imela okus po kartonu.

Sicer se pa ne bomo pritoževali. Letošnje leto res ne bi moglo biti slabše od prejšnjega. Počasi je šlo na bolje. Navsezadnje smo lahko letos prevozili Korona izziv tudi tujci iz drugih občin. Spet je bila dirka Po Sloveniji. Spet so Slovenci zmagovali vse mogoče. Po petih letih so bile olimpijske igre. Slovenec je zmagal tudi na olimpijskih igrah. V drugem poskusu je uspel tudi Human Fish Gravel.

Letos se tudi v Sloveniji dirka v ciklokrosu. Prebuja se velodrom v Češči vasi, kjer je bil včeraj že drugi madison v zgodovini Slovenije – dva smo torej imeli v manj kot dveh mesecih. Kolesarstvo se torej prebuja tudi na lokalni sceni. Zaživel je Pogi Team. Matej Mohorič je ustanovil svojo fundacijo, s katero bo podpiral kolesarsko mladež. Kolesarski klub Kranj je spet pridobil kontinentalno licenco.

Kdor se je manj ukvarjal s tegobami dnevnih aktualnih dogodkov, več pa z vsem, kar vpliva na to, da je usoda, kakršnakoli že je, vsaj prijetna, se je imel dobro. Upam, da smo vam nekaj ur skrajšali tudi na Rundi. Hvala, ker nas berete. Hvala vsem, ki ste tako ali drugače pripomogli k vsebini.

Zelo verjetno je, da bo naslednje leto še boljše. Za vse. Runda vam zato želi kar najlepše praznike, seveda tudi zdravja in veliko varnih kilometrov ter prijetnih ur na kolesu v letu 2022.

Komentarji

Efemit
24. 12. 2021 12:40:51

Hvala lepa za res odlične članke in pronicljiv pogled na kolesarstvo.
Naj bo leto 2022 polno nepozabnih kilometrov, zanimivih člankov in seveda veselja ter zdravja.
Efemit

Ma7ej
27. 12. 2021 18:05:28

Hvala tebi za vse kar napišeš, vedno iskreno, brez bikovega govna. Veliko sreče in ljubezni ter seveda nebroj užitkarskih kolesarskih dogodivščin.

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.