Recept: Polnovredni sirovi krekerji
Ko si zaželimo slanega prigrizka, namesto po čipsu in drugih prigrizkih iz vrečke raje specimo polnovredne sirove krekerje.Tudi domača različica vsebuje nekaj soli in maščobe, a je v primerjavi s krekerji iz trgovine mnogo bolj hranljiva.
Sestavine
-
240 g polnozrnate moke,
-
150 g grškega jogurta ali skyra,
-
1 jajce,
-
5 žlic olivnega olja,
-
150 g naribanega sira (na primer edamca, gavde, čedarja, parmezana …),
-
1 zravnana žlička soli,
-
2 žlički poljubnih semen, na primer: sezam, lanena, bučna, sončnična semena …
-
začimbe po želji, na primer: mleta rdeča paprika, kumina, origano, bazilika, rožmarin …
Priprava
Moko zmešamo skupaj s semeni, začimbami in soljo. Dodamo grški jogurt ali skyr, jajce in olivno olje. Vse skupaj zgnetemo v testo. Če je testo preveč lepljivo, dodamo še malo moke. Testo razvaljamo na pomokani površini, tako da je debelo približno pol centimetra.
Testo razrežemo na kvadrate ali pravokotnike ter jih položimo na pekač, prekrit s peki papirjem.
Pečemo v pečici na 180 °C, 20 minut.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.