Recept: Polnovredni sirovi krekerji

Ko si zaželimo slanega prigrizka, namesto po čipsu in drugih prigrizkih iz vrečke raje specimo polnovredne sirove krekerje.

Tudi domača različica vsebuje nekaj soli in maščobe, a je v primerjavi s krekerji iz trgovine mnogo bolj hranljiva.

Sestavine

Priprava

Moko zmešamo skupaj s semeni, začimbami in soljo. Dodamo grški jogurt ali skyr, jajce in olivno olje. Vse skupaj zgnetemo v testo. Če je testo preveč lepljivo, dodamo še malo moke. Testo razvaljamo na pomokani površini, tako da je debelo približno pol centimetra.

Testo razrežemo na kvadrate ali pravokotnike ter jih položimo na pekač, prekrit s peki papirjem.

Pečemo v pečici na 180 °C, 20 minut.

 

Hranilna vrednost na kreker

Energijska vrednost: 44 kcal
Maščobe: 2,4 g (50 %)
Beljakovine: 1,9 g (17 %)
Ogljikovi hidrati: 3,6 g (33 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.