Recept: Hitri pirin kruh z bučnimi semeni

Ne le, da je otročje lahek za pripravo, presenetil bo tudi z videzom in okusom. Pravi praznični kruh!

Sestavine

Priprava

Moko presejemo ter ji primešamo sol in pecilni prašek. Prilijemo jogurt, mineralno vodo in bučno olje ter vse skupaj zmešamo v gladko zmes. Nato vmešamo še dve tretjini bučnih semen. Dobili bomo precej vlažno testo. Prav je tako.

Testo nadevamo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Roke si zmočimo z vodo ter testo oblikujemo v hlebček. Po vrhu potresemo še s preostalimi bučnimi semeni.

Pekač postavimo v pečico, segreto na 200 °C. Pri tej temperaturi kruh pečemo 30 minut. Nato znižamo temperaturo na 180°C in pečemo še 20 minut. Pečen kruh vzamemo iz pečice ter ga prestavimo na rešetko, da se ohladi.

 

Hranilna vrednost na hlebček

Energija vrednost: 2455 kcal
Maščobe: 99 g (35 %)
Beljakovine: 94 g (15 %)
Ogljikovi hidrati: 305 g (50 %)

Komentarji

Najbolj všečkan komentar

Kosmatinc
21. 12. 2020 22:12

Danes spečen. Res hitro pripravljen. Super uspel. 👍

Več (+3)

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik? Ustvari račun.