Recept: Bučna juha
Nizke temperature kličejo po topli juhi. Kremna bučna juha je kot nalašč za ta čas. Ne le, da nas ogreje, temveč tudi okrepi imunski sistem, ki je sedaj na resni preizkušni.Z ogljikovimi hidrati bogat krožnik je pripravljen prej kot v pol ure in še to imamo dela za največ deset minut, preostali čas pa za nas dela štedilnik.
Sestavine (za 4 porcije)
- približno 700 g bučnega mesa (hokaido, muškatna ali maslena buča),
- 1 čebula,
- začimbe: 1 kocka svežega ingverja (približno 1 cm) ali 1 ščepec suhega ingverja, 1 ščepec timijana, ščepec kurkume,
- 1 liter jušne osnove ali 1 liter vode in ščep soli
- 1 žličko olivnega olja.
Priprava
Bučo olupimo, ji odstranimo semena ter narežemo na majhne kocke. Čebulo olupimo in nasekljamo. V posodi na olivnem olju prepražimo čebulo ter dodamo narezano bučo. Vse skupaj pražimo 5 minut in nato potresemo z ingverjem, timijanom in kurkumo.
Zalijemo z jušno osnovo ali vodo (v tem primeru še posolimo) ter zavremo. Kuhamo 20 minut, oziroma toliko časa, da se buča zmehča. Na koncu vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom.
Ko je juha na krožniku, jo lahko obogatimo z žlico grškega jogurta, bučnim oljem ali bučnimi semeni.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.