Recept: Ovseni trikotniki

Zakaj bi kupovali piškote, če lahko še boljše spečemo doma. Ker je to hitreje in enostavneje? A to ne velja za pripravo ovsenih trikotnikov!

To je prava domača domačica, ki vas bo zaposlila za največ pol ure in vrnila veselje do kolesarjenja na prostem tudi v turobnem januarju. Zjutraj postrezite piškote ob dobri kavi, zvečer pa ob čaju ali kuhanem vinu.

Sestavine

Priprava

V mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče. Dodamo moko, sladkor, pecilni prašek, sol in na kocke narezano maslo. Vse skupaj dobro zgnetemo v testo.

Testo prestavimo v srednje velik pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Razporedimo ga po celotni površini in ga dobro pritisnemo ob dno. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 °C in pečemo 25 minut.

Še vroče testo razrežemo na trikotnike in pustimo, da se ohladi. Piškotne trikotnike nato pomočimo v stopljeno čokolado ter jih polagamo na površino, prekrito s peki papirjem. Ko se čokolada strdi, piškote prestavimo v škatlo in jo zapremo.

 

Hranilna vrednost na kos

Energijska vrednost: 80 kcal
Maščobe: 4,8 g (54 %)
Ogljikovi hidrati: 9 g (45 %)
Beljakovine: 1 g (1 %)
Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 80 kcal

Maščobe: 0 g(0 %)

Beljakovine: 1 g(5 %)

Ogljikovi hidrati: 9 g(95 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.