Recept: Ovseni trikotniki
Zakaj bi kupovali piškote, če lahko še boljše spečemo doma. Ker je to hitreje in enostavneje? A to ne velja za pripravo ovsenih trikotnikov!
To je prava domača domačica, ki vas bo zaposlila za največ pol ure in vrnila veselje do kolesarjenja na prostem tudi v turobnem januarju. Zjutraj postrezite piškote ob dobri kavi, zvečer pa ob čaju ali kuhanem vinu.
Sestavine
-
100 g ovsenih kosmičev,
-
180 g polnozrnate moke,
-
220 g masla sobne temperature,
-
140 g sladkorja v prahu,
- 1 žlička pecilnega praška,
-
ščep soli,
-
150 g temne čokolade.
Priprava
V mešalniku zmeljemo ovsene kosmiče. Dodamo moko, sladkor, pecilni prašek, sol in na kocke narezano maslo. Vse skupaj dobro zgnetemo v testo.
Testo prestavimo v srednje velik pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Razporedimo ga po celotni površini in ga dobro pritisnemo ob dno. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 °C in pečemo 25 minut.
Še vroče testo razrežemo na trikotnike in pustimo, da se ohladi. Piškotne trikotnike nato pomočimo v stopljeno čokolado ter jih polagamo na površino, prekrito s peki papirjem. Ko se čokolada strdi, piškote prestavimo v škatlo in jo zapremo.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.