Recept: ovseni piškoti

Pogosto pečem piškote. Velikokrat z razlogom, včasih pa kar tako, za lastno veselje. Največ pohval poberejo ovseni piškoti.

Priprava je otročje lahka in ker so nekoliko bolj uravnoteženi kot klasični piškoti, so še posebej primerni za razvajanje kolesarjev.

Sestavine

Priprava

V skledi zmešamo moko, mlete in cele ovsene kosmiče, kokosovo moko, pecilni prašek in sol. Temno čokolado narežemo na manjše koščke. Skupaj penasto umešamo maslo in rjavi sladkor. Dodamo jajci ter med in premešamo. Nazadnje vgnetemo mešanico moke in nasekljano temno čokolado. Maso postavimo za pol ure v hladilnik, da se nekoliko ohladi.

Uporabimo skodelico velikosti 2 dcl. Če je masa preveč vlažna, dodamo še nekaj ovsenih kosmičev ali moke.

Nato z rokami oblikujemo za oreh velike kroglice in jih polagamo na pekač, prekrit s peki papirjem. Piškote pečemo v pečici, segreti na 170 °C, od 10 do 15 minut oz. Dokler niso zlato rjavo zapečeni. Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se ohladijo.

Hranilna vrednost na piškot

Energijska vrednost: 50 kcal
Maščobe: 3 g (54 %)
Beljakovine: 1 g (1 %)
Ogljikovi hidrati: 6 g (45 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik? Ustvari račun.