Recept: fit rožičevo pecivo z jabolki

Rožičeva moka ima značilen sladek okus, ki spominja na čokolado, zato se pogosto izkaže kot odličen nadomestek kakava. Z značilno aromo in široko paleto zdravju koristnih snovi obogati še tako enostavno pecivo.

Mast in slast gresta skupaj z roko v roki. To velja tudi za pecivo. Če je slastno, je pogosto tudi mastno ali kako drugače grešno. A sočno rožičevo pecivo z jabolki je izjema, zato lahko brez težav pojemo več kot en majhen košček, ne da si bi nakopali kopico odvečnih kalorij. Pecivo se odlično obnese tudi kot enerijska plošščica na poti. Zavijemo ga v alufolijo in pospravimo v hrbtni žep. V zaprti posodi ga lahko hranimo teden dni.

Sestavine

Priprava

Skupaj zmešamo moko, rožičevo moko, pecilni prašek, kakav in cimet. Jajca stepemo skupaj s sladkorjem. Stepamo toliko časa, da masa postane svetla in naraste na dvojno količino. Vmešamo jogurt in nato postopoma še mešanico moke. Nazadnje vmešamo rozine in naribana jabolka. Maso nadevamo v pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C približno pol ure.

Točen čas peke je odvisen od velikosti pekača. V večjem pekaču bo masa porazdeljena po večji površini in bo pecivo ter pečeno prej. Naredimo preizkus z zobotrebcem: zapičimo ga v pecivo in če ostane suh, je pečeno.

Rožičeva moka, jabolka in rozine so sladke, zato lahko dodamo manj ali celo sploh nič sladkorja. V tem primeru dodamo večjo žlico rožičeve in polnozrnate moke.

 

Hranilna vrednost na porcijo (1/10)

Energijska vrednost: 240 kcal
Maščobe: 3,5 g (13 %)
Beljakovine: 8 g (14 %)
Ogljikovi hidrati: 49 g (83 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.