Recept: Fit bananin kruh

Črne banane na kuhinjskem pultu? Odlično! Uporabite jih koristno in si popestrite malico pred naporno rundo.

Da so banane v športni prehrani številka ena, smo že pisali. A priznajmo, preveč zrela banana žal ni primerna za kolesarski žep. Nič hudega, uporabimo jo za pripravo bananinega kruha. Receptov je ogromno, vendar iz večine nastane kalorična bomba. Na Rundi predstavljamo fit različico, ki po okusu prav nič ne zaostaja za bolj kaloričnimi.

Sestavine

Priprava

Skupaj zmešamo moko, ovsene kosmiče, cimet in pecilni prašek. Čokolado narežemo na manjše koščke. Banane olupimo ter jih zmečkamo s pomočjo vilic. Skupaj zmešamo zmečkane banane, jajci, grški jogurt ter vanilin sladkor. Nato postopoma vmešamo še mešanico iz moke in ovsenih kosmičev. Nazadnje dodamo še koščke čokolade.

Maso vlijemo v pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo v pečici, segreti na 180 °C, približno 1 uro. Točen čas peke je odvisen od velikosti pekača. Če je bananin kruh pečen, preverimo z zobotrebcem: ko ga zapičimo v testo in ostane suh, je kruh pečen.

Koliko bo masa za bananin kruh tekoča, je v veliki meri odvisno od velikosti jajc ter velikosti in zrelosti banan. Po potrebi dodamo še kakšno žlico moke ali ovsenih kosmičev.

Pečen bananin kruh lahko hranimo v zaprti posodi in na hladnem tudi do teden dni. A ni vam potrebno skrbeti, da ga ne bi zmanjkalo že pred tem.

 

Hranilna vrednost velikega kosa (1/10 celotnega kruha):
Energijska vrednost: 255 kcal
Maščobe: 6 g (20 %)
Ogljikovi hidrati: 41 g (65 %)
Beljakovine: 9 g (15 %)
Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 255 kcal

Maščobe: 6 g(21 %)

Beljakovine: 41 g(64 %)

Ogljikovi hidrati: 9 g(15 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.