Recept: Lososov zavitek z zelenjavo in rikoto
Sliši se zapleteno, a priprava ne vzame veliko časa, rezultat na krožniku pa je vrhunski.Sestavine
-
1 zavitek listnatega testa (približno 250 g),
-
1 srednje velika bučka,
-
4 večji šampinjoni (približno 150 g),
-
2 stroka česna,
-
1 manjši file lososa (približno 150 g),
-
200 g lahke rikote,
-
2 jajci,
-
1 pest semen za posip,
-
1 žlička olivnega olja,
-
sol in poper,
-
začimbe po želji: kari, origano, bazilika.
Priprava
Bučke in šampinjone narežemo na tanjše rezine, česen sesekljamo. Lososa narežemo na trakove ter ga popečemo na olivnem olju. Dodamo česen, bučke in šampinjone. Solimo in popramo ter dobro premešamo. Vse skupaj dušimo 10 minut.
Skupaj zmešamo rikoto in eno jajce ter nato primešamo dušeno zelenjavo z lososom.
Listnato testo razvaljamo v tanek pravokotnik. Po njem razporedimo pripravljen nadev. Robove testa zapognemo ter zvijemo v rolado. Po vrhu premažemo s stepenim jajcem in potresemo s semeni.
Pečemo v pečici, segreti na 200 °C, 30 minut.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.