Recept: Testenine z bučkami in lososom

K sreči je prehrana kolesarjev v zadnjih letih precej bolj pestra kot nekoč, toda testenine so še vedno idealen obrok pred rundo in po njej.

Gregor Lah

Testenine so hitre in enostavne za pripravo, oskrbijo nas z energijo, z različnimi omakami pa jih lahko pripravimo na tisoč in en način. V kombinaciji z bučkami in lososom si lahko že v nekaj minutah pripravimo okusen in polnovreden obrok.

Sestavine (za dve osebi)

Priprava

Testenine skuhamo v osoljeni vodi na način al dente ter odcedimo. Nekaj vode, v kateri so se kuhale testenine, prihranimo za pozneje.

Česen olupimo in ga narežemo na lističe. Bučko očistimo ter jo narežemo na trakove. Losos prav tako narežemo na tanke trakove in ga malo posolimo. Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem popečemo pripravljenega lososa. Dodamo narezane bučke in česen ter vse skupaj na hitro prepražimo (2 do 3 minute bodo povsem dovolj).

Nazadnje primešamo kuhane testenine, po okusu popramo, potresemo s parmezanom in prilijemo tri žlice vode, v kateri so se kuhale testenine. Dobro premešamo in kuhamo še minuto, da se vse sestavine povežejo. Pa dober tek!

 

Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 630 kcal
Maščobe: 19 g (27 %)
Beljakovine: 42 g (27 %)
Ogljikovi hidrati: 71 g (46 %)
Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 630 kcal

Maščobe: 19 g(27 %)

Beljakovine: 42 g(27 %)

Ogljikovi hidrati: 71 g(46 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.