Recept: Testenine z bučkami in lososom
K sreči je prehrana kolesarjev v zadnjih letih precej bolj pestra kot nekoč, toda testenine so še vedno idealen obrok pred rundo in po njej.Gregor Lah
Testenine so hitre in enostavne za pripravo, oskrbijo nas z energijo, z različnimi omakami pa jih lahko pripravimo na tisoč in en način. V kombinaciji z bučkami in lososom si lahko že v nekaj minutah pripravimo okusen in polnovreden obrok.
Sestavine (za dve osebi)
-
200 g polnozrnatih testenin,
-
1 bučka,
-
200 g fileja lososa,
-
2 stroka česna,
-
1 žlička olivnega olja,
-
3 žlice naribanega parmezana (približno 40 g),
-
sol in poper.
Priprava
Testenine skuhamo v osoljeni vodi na način al dente ter odcedimo. Nekaj vode, v kateri so se kuhale testenine, prihranimo za pozneje.
Česen olupimo in ga narežemo na lističe. Bučko očistimo ter jo narežemo na trakove. Losos prav tako narežemo na tanke trakove in ga malo posolimo. Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem popečemo pripravljenega lososa. Dodamo narezane bučke in česen ter vse skupaj na hitro prepražimo (2 do 3 minute bodo povsem dovolj).
Nazadnje primešamo kuhane testenine, po okusu popramo, potresemo s parmezanom in prilijemo tri žlice vode, v kateri so se kuhale testenine. Dobro premešamo in kuhamo še minuto, da se vse sestavine povežejo. Pa dober tek!
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.