Recept: Ajdova kaša z bučkami in tunino
Čeprav je ajdova kaša koristna, se le redko znajde na krožniku. Ko jo boste poskusili v kombinaciji z bučkami in tunino, bo na vašem jedilniku večkrat. Enostaven, hranljiv in okusen obrok!
V nedeljo smo pisali o bogastvu ajdove kaše. Priprava je enostavno, dodatno pa lahko čas prihranimo, če jo skuhamo v večji količini. V hladilniku je lahko na zalogi več dni. Enkrat jo lahko uporabimo kot prilogo, drugič kot dodatek k solati ali pa v nekaj trenutkih pripravimo ajdovo kašo z bučkami in tunino. Kakovosten in enostaven obrok je pripravljen v petih minutah!
Sestavine (za dve osebi)
-
250 g ajdove kaše,
-
1 srednje velika bučka,
-
2 stroka česna,
-
2 pločevinki tunine v lastnem soku,
-
1 žlička olivnega olja,
-
sol in poper.
Priprava
Ajdovo kašo stresemo v kozico, posolimo in zalijemo s približno pol litra vode. Kuhamo dokler ajdova kaša ne popije tekočine.
Bučke narežemo na kolesa, česen olupimo ter sesekljamo. Ponev segrejemo, prilijemo olje in na njem popečemo bučko in česen. Malce solimo in popramo ter vmešamo ajdovo kašo. Vse skupaj na hitro prepražimo, na koncu pa primešamo še odcejeno tunino.
Serviramo na krožnik in jed po želji obogatimo z naribanim sirom.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.