Recept: Ajdova kaša z bučkami in tunino

Čeprav je ajdova kaša koristna, se le redko znajde na krožniku. Ko jo boste poskusili v kombinaciji z bučkami in tunino, bo na vašem jedilniku večkrat. Enostaven, hranljiv in okusen obrok!

V nedeljo smo pisali o bogastvu ajdove kaše. Priprava je enostavno, dodatno pa lahko čas prihranimo, če jo skuhamo v večji količini. V hladilniku je lahko na zalogi več dni. Enkrat jo lahko uporabimo kot prilogo, drugič kot dodatek k solati ali pa v nekaj trenutkih pripravimo ajdovo kašo z bučkami in tunino. Kakovosten in enostaven obrok je pripravljen v petih minutah!

Sestavine (za dve osebi)

Priprava

Ajdovo kašo stresemo v kozico, posolimo in zalijemo s približno pol litra vode. Kuhamo dokler ajdova kaša ne popije tekočine.

Bučke narežemo na kolesa, česen olupimo ter sesekljamo. Ponev segrejemo, prilijemo olje in na njem popečemo bučko in česen. Malce solimo in popramo ter vmešamo ajdovo kašo. Vse skupaj na hitro prepražimo, na koncu pa primešamo še odcejeno tunino.

Serviramo na krožnik in jed po želji obogatimo z naribanim sirom.

 

Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 524 kcal
Maščobe: 5 g (9 %)
Beljakovine: 29 g (22 %)
Ogljikovi hidrati: 88 g (69 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.