Recept: Piščančje tortilje z zelenjavo

V španščini beseda tortilla pomeni majhna torta. Če namenimo nekaj pozornosti izbiri sestavin, so uravnotežena in okusna jed, ki nahrani telo in dušo.

Gregor Lah

Tortilje so priljubljena mehiška jed, s katero preprosto ne moremo zgrešiti. Vredno jih je pripraviti doma! Naše piščančje tortilje spadajo v skupino jedi »če jih že pripravljamo, jih pripravimo v večji količini«. Okusne so namreč tudi dan ali dva pozneje, hladne ali pogrete.

Sestavine

Priprava

Piščančje prsi narežemo na trakove, jih solimo in popramo ter potresemo z mleto rdečo papriko. Zelenjavo očistimo in jo ravno tako narežemo na trakove, česen narežemo na lističe. Večjo ponev segrejemo, prilijemo žličko olivnega olja ter na njem popečemo piščančje trakove. Dodamo česen in ko ta zadiši, primešamo še ostalo zelenjavo. Vse skupaj na hitro prepražimo in po okusu dosolimo in popramo.

Vsako tortiljo premažemo z žličko grškega jogurta ali z lahkim sirnim namazom ter jo nadevamo s pripravljenim nadevom iz piščanca in zelenjave. Zapognemo robove ter zvijemo v rolado. Tortilje položimo v pekač ter jih po vrhu premažemo s paradižnikovo mezgo in posujemo z naribanim sirom.

V pečici, segreti na 180 °C, pečemo 30 minut. Da se tortilje ne bi preveč zapekle, jih po potrebi pokrijemo z alufolijo.

 

Hranilna vrednost na porcijo (2 tortilji)

Energijska vrednost: 640 kcal
Maščobe: 18 g (26 %)
Beljakovine: 53 g (33 %)
Ogljikovi hidrati: 65 g (41 %)
Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 640 kcal

Maščobe: 18 g(25 %)

Beljakovine: 53 g(33 %)

Ogljikovi hidrati: 65 g(42 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.