Recept: Tortilje z avokadom in piščancem

Prejšnji teden smo se »naučili« pripraviti avokadov namaz. Okusen je že sam po sebi, a še bolje svojo nalogo opravi v tortiljah.

Je namazati tortilje, speči piščanca, malo dodelati in vse skupaj zviti mala kuharska znanost, za katero je treba napisati recept? Niti ne. Ampak včasih je tako, da imamo vse, razen ideje kaj pripraviti, da ne bo kosilo enako kot vsak teden.

Sestavine

Priprava

Piščančji file narežemo na trakove ter ga solimo in popramo. Ponev segrejemo, prilijemo žličko olivnega olja ter na njem popečemo piščančje trakove.

Tortiljo premažemo z grškim jogurtom in nato nadevamo z avokadovim namazom. Po njem razporedimo piščančje trakove in narezan paradižnik. Robove tortilj zapognemo in zvijemo v rolado. Če se nam ne mudi, lahko tako zvite tortilje na hitro popečemo še v ponvi ali v opekaču.

Ker sem imela v domači shrambi dovolj vseh sestavin, sem pripravila več tortilj. Naslednji dan so se izkazale za odlično malico na poti.

 

Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 674 kcal
Maščobe: 28 g (37 %)
Beljakovine: 47 g (28 %)
Ogljikovi hidrati: 57 g (35 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.