Recept: Tortilje z avokadom in piščancem
Prejšnji teden smo se »naučili« pripraviti avokadov namaz. Okusen je že sam po sebi, a še bolje svojo nalogo opravi v tortiljah.
Je namazati tortilje, speči piščanca, malo dodelati in vse skupaj zviti mala kuharska znanost, za katero je treba napisati recept? Niti ne. Ampak včasih je tako, da imamo vse, razen ideje kaj pripraviti, da ne bo kosilo enako kot vsak teden.
Sestavine
-
ena večja ali dve manjši pšenični tortilji,
-
4 žlice avokadovega namaza,
-
2 žlici grškega jogurta ali skyra,
-
150 piščančjega fileja,
-
1 paradižnik,
-
sol in poper,
-
1 žlička olivnega olja.
Priprava
Piščančji file narežemo na trakove ter ga solimo in popramo. Ponev segrejemo, prilijemo žličko olivnega olja ter na njem popečemo piščančje trakove.
Tortiljo premažemo z grškim jogurtom in nato nadevamo z avokadovim namazom. Po njem razporedimo piščančje trakove in narezan paradižnik. Robove tortilj zapognemo in zvijemo v rolado. Če se nam ne mudi, lahko tako zvite tortilje na hitro popečemo še v ponvi ali v opekaču.
Ker sem imela v domači shrambi dovolj vseh sestavin, sem pripravila več tortilj. Naslednji dan so se izkazale za odlično malico na poti.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.