Recept: Avokadov namaz

Guacamole je namaz iz avokada in začimb, ki izvira iz Mehike, in se ga običajno postreže poleg tortilj in solat. In kaj je – poleg okusa, seveda – pri avokadovem namazu najbolje? Nared je že v petih minutah!

Sadje vsebuje pretežno sladkorje, avokado pa je prava maščobna bomba. A brez panike, saj gre za vrsto maščobnih kislin, ki so za naše telo še kako koristne. Namaz postrežemo z rezino kruha ali z njim popestrimo solate, tortilje in sendviče. Če ga ne porabimo do konca, namaz denemo v kozarec in zaprtega hranimo v hladilniku.

Sestavine

Priprava

Česen olupimo in ga na drobno nasekljamo. Prav tako na drobno nasekljamo peteršilj. Avokado razpolovimo, odstranimo koščico ter z žlico izdolbemo meso.

Avokado denemo v skledo in s pomočjo vilice dobro pretlačimo. Primešano česen in peteršilj, prilijemo olivno olje in limonin sok ter po okusu posolimo in popopramo. Dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. Če si želimo bolj kremasto teksturo, vse skupaj zmešamo s pomočjo paličnega mešalnika.

 

Hranilna vrednost na porcijo (polovica sestavin iz recepta)

Energijska vrednost: 181 kcal
Maščobe: 18 g (82 %)
Beljakovine: 2 g (4 %)
Ogljikovi hidrati: 7 g (14 %)
Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 181 kcal

Maščobe: 18 g(90 %)

Beljakovine: 2 g(4 %)

Ogljikovi hidrati: 7 g(6 %)

Komentarji

Hribouc
7. 8. 2020 22:18:01

Jaz sem bolj lene sorte, tako da zrel avokado samo ''namažem'' po kruhu ali popečenem tovstu in malce posolim :)

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.