Recept: Pečena postrv s krompirjem in zelenjavo
V pasji vročini je čas za lahko prebavljivo kosilo, ki ne obteži želodca. Ni boljšega od sveže ribe.Gregor Lah
Ribe so koristne za naš organizem, a le redki jih redno uživajo vsaj dvakrat tedensko, kot priporočajo strokovnjaki. Pogost izgovor je, da je priprava zamudna in zapletena. To še zdaleč ni res! Speči postrv s krompirjem je celo bolj enostavno kot pripraviti testenine z omako. Sestavine samo narežemo, začinimo in počakamo, da pečica opravi svoje delo.
Sestavine
-
2 večji postrvi,
-
800 g krompirja,
-
različna zelenjava: bučka, paprika, šampinjoni, buča … – z zelenjavo ne varčujemo
-
1 žlička olivnega olja,
-
2 stroka česna,
-
1 žlička suhega rožmarina ali 2 vejici svežega,
-
sol,
-
2 rezini limone.
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir narežemo na manjše rezine, ga prelijemo z žličko olja in posolimo. Razporedimo ga po pekaču in pečemo v pečici približno 45 minut. Čas peke je odvisen od velikosti rezin in sorte krompirja. Vmes ga večkrat premešamo, da se enakomerno speče z vseh strani.
Postrvi očistimo in po površini večkrat zarežemo v meso. Z obeh strani in v sredini jih malce posolimo. V sredino nadevamo nasekljan česen in posujemo z rožmarinom. Tako pripravljene postrvi postavimo na pekač, prekrit s peki papirjem. V pečici pečemo 25 minut.
Zelenjavo narežemo na rezine, jo malo posolimo, razporedimo po pekaču, prekritem s peki papirjem in jo postavimo v pečico za 25 minut. Na krožnik serviramo krompir, zelenjavo, priložimo ribo in rezino limone.
Ni potrebe, da vse povprek zalivamo z oljem. Za cel obrok uporabimo le žličko olivnega olja – in šlo bi tudi brez. Kljub temu je jed izjemno okusna in sočna.
Komentarji
No končno en pameten kolesarski meni, bomo sprobali.
Tiste sladkarije, twixi, kruh, in podobno...mislim sej je super za pogledat in verjetno pregrešno dobro,....a kolesarji pač ne jemo skoraj nič tega, sej vemo zakaj ane :)
lep pozdrav, Z
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.