Recept: Porova pita s piščancem

Ste naveličani riža, krompirja in testenin? Za odlično pito potrebujete le nekaj več truda in osnovne sestavine, ki bi morale biti v shrambi vsakega športnika.

Res, da priprava vzame nekaj več časa kot kuhanje testenin, a na koncu bo trud bogato poplačan. Ne skrbite, da vam bo ostal kakšen kos, saj je pita dobra, tudi ko je hladna. Privoščimo si jo lahko ob naslednjem obroku, odlično pa se izkaže tudi kot popotna malica ali kosilo v službi.

Sestavine:

Za testo:

Za nadev:

Za preliv:

Pita vsebuje malce več maščob kot je priporočeno. Za uravnotežen obrok pojejmo še krožnik zelenjavne juhe ali skledo solate.

Priprava:

Najprej se lotimo priprave testa: moko presejemo, jo posolimo ter ji dodamo na kocke narezano maslo in jajce. Vse skupaj zgnetemo v testo, ga oblikujemo v kepo ter postavimo v hladilnik za pol ure.

Medtem ko se testo hladi, pripravimo nadev. Piščančji file narežemo na kocke ter ga posolimo in popopramo. Česen olupimo in nasekljamo, por narežemo na kolesca. V ponvi na olivnem olju popečemo piščančje kocke ter nato dodamo česen in por. Vse na hitro prepražimo in nato dušimo še nekaj minut, da se por malenkost zmehča. Po okusu dodatno začinimo.

Potrebujemo le še preliv. Jajca na hitro stepemo ter primešamo jogurt, mleko in moko.

Ohlajeno testo razvaljamo na pol centimetra debelo in z njim obložimo namaščen pekač. Po površini ga večkrat prepikamo z vilicami. Nanj enakomerno razporedimo nadev iz pora in piščanca. Po vrhu prelijemo z jajčnim prelivom in posujemo s sirom. Pito pečemo v pečici, segreti na 180 °C, 30 minut. Da se ne bi po površini preveč zapekla, jo med peko po potrebi pokrijemo z alufolijo.

Preden pečeno pito napademo, jo pustimo stati še 10 minut, da se nekoliko ohladi.

 

Hranilna vrednost na kos (1/8 pite):
  • Energijska vrednost: 323 kcal

  • Maščobe: 17 g (47 %)

  • Beljakovine: 19 g (23 %)

  • Ogljikovi hidrati: 24 g (30 %)

Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 323 kcal

Maščobe: 17 g(47 %)

Beljakovine: 19 g(24 %)

Ogljikovi hidrati: 24 g(29 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.