Recept: Goveji zrezki v mediteranski omaki
V zamrzovalniku pri pravi slovenski družini nikoli ne manjka govedina. Za nedeljsko juho, kuhano meso s praženim krompirjem, golaž, specialitete iz mletega mesa … ali seveda za zrezke.Tokrat bomo zrezke za spomin na poletje pripravili v mediteranski omaki. Otročje lahek recept, a za kosilo bomo gotovo s kruhom pomazali krožnike.
Sestavine za dve osebi
-
400 g zrezkov mlade govedine,
-
2 stroka česna,
-
2 srednje velika paradižnika,
-
1 žlička gorčice,
-
začimbe: origano, bazilika, rožmarin in lovorjev list,
-
sol in poper,
-
1 žlička olivnega olja.
Priprava
Goveje zrezke z obeh strani solimo, popramo in premažemo z gorčico. Ponev dobro segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem z obeh strani popečemo goveje zrezke.
Po vrhu zrezkov razporedimo nasekljan česen in na kocke narezan paradižnik. Nič ne premešamo, ampaksamo pokrijemo posodo in počasi kuhamo 10 minut. Nato začinimo z origanom, baziliko, rožmarinom in lovorjevim listom. Premešamo in kuhamo še eno uro, oziroma toliko časa, da se zrezki zmehčajo. V tem času se bo omaka zgostila, saj bo odvečna tekočina izhlapela. Če si želimo še bolj goste omake, jo na koncu zgostimo z eno žličko moke.
Postrežemo k izbrani prilogi. Naj si bo to polenta, krompir, ajdova kaša, riž...
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.