Recept: Goveji zrezki v mediteranski omaki

V zamrzovalniku pri pravi slovenski družini nikoli ne manjka govedina. Za nedeljsko juho, kuhano meso s praženim krompirjem, golaž, specialitete iz mletega mesa … ali seveda za zrezke.

Tokrat bomo zrezke za spomin na poletje pripravili v mediteranski omaki. Otročje lahek recept, a za kosilo bomo gotovo s kruhom pomazali krožnike.

Sestavine za dve osebi

Priprava

Goveje zrezke z obeh strani solimo, popramo in premažemo z gorčico. Ponev dobro segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem z obeh strani popečemo goveje zrezke.

Po vrhu zrezkov razporedimo nasekljan česen in na kocke narezan paradižnik. Nič ne premešamo, ampaksamo pokrijemo posodo in počasi kuhamo 10 minut. Nato začinimo z origanom, baziliko, rožmarinom in lovorjevim listom. Premešamo in kuhamo še eno uro, oziroma toliko časa, da se zrezki zmehčajo. V tem času se bo omaka zgostila, saj bo odvečna tekočina izhlapela. Če si želimo še bolj goste omake, jo na koncu zgostimo z eno žličko moke.

Postrežemo k izbrani prilogi. Naj si bo to polenta, krompirajdova kaša, riž...

 

Energijska vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 285 kcal
Maščobe: 8 g (25 %)
Beljakovine: 46 g (65 %)
Ogljikovi hidrati: 7 g (10 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik? Ustvari račun.