Recept: Telečji zrezki v omaki s šampinjoni

Kuharska klasika, za katero sem se spraševala, če je sploh vredna objave, glede na to, da skoraj ne potrebujemo navodil.

A če se v kuharski knjigi vplivnic pojavi recepti z riževim vafljem in marmelado (in še z mnogim drugimi nadevi), si tudi ta recept zasluži mesto na Rundi že kot ena od zamisli za kosilo. Za vsak slučaj sem vprašala Gregorja, če bi znal pripraviti telečje zrezke v omaki s šampinjoni. Morda mi bo enkrat v prihodnosti še kaj skuhal.

Sestavine (za dve osebi)

Priprava

Telečje zrezke z obeh strani solimo, popramo in premažemo z gorčico. Ponev dobro segrejemo, prilijemo olivno olje ter na njem z obeh strani popečemo telečje zrezke. Zalijemo z belim vinom in ko ta izhlapi, primešamo česen. Ponev pokrijemo in kuhamo 10 minut. Nato v ponev stresemo narezane šampinjone, premešamo in kuhamo še 30 minut. Vmes po potrebi dolijemo še en deciliter vode ali jušne osnove. Na koncu po potrebi dodatno solimo ali popramo.

Omaka je že sama po sebi polnega okusa, ne da bi jo kalorično obogatili s smetano ali gostili z moko. Vseeno pa jo lahko na bolj zdrav način, a nič manj okusno, obogatimo z žlico grškega jogurta, ki se med segrevanjem ne sesiri.

Hranilna vrednost na porcijo:

Energijska vrednost: 254 kcal
Maščobe: 7 g (24 %)
Beljakovine: 45 g (70 %)
Ogljikovi hidrati: 4 g (6 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.