Recept: Goveji ragu z zelenjavo
Mesna omaka za testenine ni nujno del zdravega in uravnoteženega obroka. To lahko rešimo s pusto mleto govedino, ki jo obogatimo z dodatkom zelenjave.Sestavine (za 4 porcije):
-
600 g puste mlete govedine,
-
1 dcl belega vina,
-
1 čebula,
-
2 stroka česna,
-
1 manjša bučka,
-
1 korenje,
-
polovica manjše kolerabe,
-
1 paradižnik,
-
začimbe po okusu: peteršilj, lovorjev list, mleta rdeča paprika, muškatni orešček,
-
sol in poper,
-
1 žličko olivnega olja.
Goveji ragu z zelenjavo pripravimo v večji količini in si tako olajšamo pripravo obroka v dneh, ko za to nimamo časa. Takrat si bomo še kako hvaležni.
Priprava
Čebulo in česen olupimo ter na drobno nasekljamo. Bučko, korenje in kolerabo narežemo na drobne kocke. Paradižnik prav tako narežemo na kocke. Ponev segrejemo, prilijemo olje ter na njem prepražimo mleto meso. Solimo in popramo, potresemo z mleto papriko. Prelijemo z belim vinom in ko ta nekoliko izhlapi, dodamo narezano zelenjavo z izjemo paradižnika. Na hitro primešamo in prepražimo še paradižnik. Začinimo z muškatnim oreščkom, peteršiljem in lovorjevim listom. Posodo pokrijemo in kuhamo vsaj 30 minut oziroma toliko, da se meso zmehča, omaka pa zgosti.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.