Recept: Zelenjavna lazanja s paradižnikom in bučkami
Bešamel je pregrešna sestavina lazanje, ki jo nadomestimo s paradižnikovo omako, beljakovine iz mesne lazanje pa zamenjamo z rikotino mešanico.So ljudje, ki si ne predstavljajo obroka brez mesa. Vendar so tudi ljudje, ki na svojem krožniku nočejo mesa. In potem se tako različni osebi znajdeta za skupno mizo. Iz zagate ju lahko reši zelenjavna lazanja s paradižniki in bučkami, saj je tako okusna, da mesa ne bomo niti pogrešali.
Sestavine (za 2 osebi)
-
200 g testenin za lazanjo,
-
2 manjši bučki,
-
500 g paradižnikove omake,
-
pol čebule,
-
2 stroka česna,
-
pol žličke origana in pol žličke bazilike,
-
sol in poper,
-
300 g rikote,
-
1 jajce,
-
1 žlička olivnega olja,
-
po želji: mocarela ali drug sir za posip.
Priprava
Najprej se lotimo priprave vseh nadevov, nato pa vse skupaj sestavimo v lazanjo.
Paradižnikova omaka: čebulo in česen olupimo ter nasekljamo. Prepražimo na žlici olja ter zalijemo s paradižnikovo omako. Začinimo, solimo in popramo. Omako kuhamo 10 minut pri srednji temperaturi.
Bučke: po dolgem jih narežemo na tanke rezine ter jih malenkost posolimo. Popečemo jih na olivnem olju in odstavimo.
Rikotin nadev: skupaj zmešamo jajce, rikoto ter ščep soli.
Sestavljanje lazanje: dno pekača premažemo z dvema žlicama paradižnikove omake. Na omako položimo plast testenin ter jo ponovno premažemo s paradižnikovo omako. Po omaki razporedimo popečene bučkine rezin in del rikotinega nadeva. Čezenj položimo plast testenin in ponavljamo postopek, dokler ne zmanjka vseh sestavin. Po vrhu po želji potresemo naribano mocarelo ali drug sir.
Lazanjo postavimo v pečico, ogreto na 180° C in pečemo 50 minut. Da se lazanja po vrhu ne bi preveč zapekla, jo po potrebi pokrijemo z alu folijo. Pečeno lazanjo vzamemo iz pečice ter jo pred postrežbo pustimo stati 15 minut.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.