Recept: Fit twix

Verjetno je marsikomu znan občutek, ko ga med čakanjem v vrsti pred blagajno s polic vabijo čokoladice, oblite s karamelo in čokolado.

Da, težko se je upreti tem čokoladicam, vendar lahko naredimo nekaj podobnega in predvsem telesu bolj prijaznega tudi sami doma. Fit twix je za razliko od klasičnega precej bolj hranljiv. In za pripravo ni treba niti segreti pečice!

Sestavine

Za prvo plast:

Za drugo plast:

Za čokoladni preliv:

Priprava

Za prvo plast stresemo ovsene kosmiče v mešalnik in jih zmeljemo v moko. Dodamo mlete mandlje, kokosovo moko, med in mleko oziroma rastlinski napitek. Vse skupaj zmeljemo, da dobimo enotno zmes. Manjši pekač ali drugo oglato posodo obložimo s peki papirjem. Nanj nadevamo zmes za prvo plast in jo enakomerno razporedimo po celem dnu. Z rokami ali s pomočjo kozarca, ki ima ravno dno, vse skupaj pritisnemo ob dno posode, da se sestavine dobro sprimejo. Če se zmes preveč lepi na roke, jih malce navlažimo z vodo.

Za drugo plast v mešalnik stresemo datlje in jih zmeljemo, da dobimo datljevo pasto (homogeno zmes). Primešamo še arašidovo maslo in med ter vse skupaj dobro zmešamo. Pripravljeno zmes razporedimo po prvi plasti v posodi.

Nazadnje se lotimo še priprave čokoladnega preliva, tako da skupaj stopimo temno čokolado in kokosovo maščobo. Preliv malenkost ohladimo ter prelijemo čez drugo plast. Posodo postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi, in vse skupaj ohladi. Ko je fit twix ohlajen, ga skupaj s peki papirjem vzamemo iz posode in narežemo na poljubne rezine.

 

Hranilna vrednost na 100 g

Energijska vrednost: 464 kcal
Maščobe: 29 g (55 %)
Beljakovine: 9 g (8 %)
Ogljikovi hidrati: 43 g (37 %)
Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 464 kcal

Maščobe: 29 g(56 %)

Beljakovine: 9 g(8 %)

Ogljikovi hidrati: 43 g(36 %)

Komentarji

Kosmatinc
23. 7. 2020 23:02:38

Erika:

Ali se lahko datlji s čim nadomestijo? Bi šlo z rozinami oz. čim drugim primernim?

Erika Jesenko
24. 7. 2020 08:06:25

Datlji v pasti spominjajo na karamelo kar približa okus twixu. Kako je z drugim suhim sadjem ali s čim podobnim v tem receptu še nisem poskusila. Verjetno bi bilo zanimivo poskusiti s suhimi marelicami. Z rozinami mislim, da bi prišlo vse skupaj malce premočno, zato bi bilo v tem primeru med smiselno izpustiti.

Kosmatinc
24. 7. 2020 13:16:58

O.k. Bomo poskusili narediti original ali variacijo na temo. Mimogrede, hvala za super prispevke. Zelo koristni in zelo uporabni.

Erika Jesenko
25. 7. 2020 09:38:27

Super, sporočite kako bodo uspeli :)

Hvala!

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.