Recept: Arašidove kroglice
Arašidovo maslo se, še bolje kot na žlici, obnese v arašidovih kroglicah, oblitih s temno čokolado.
Sestavine
• 250 g arašidovega masla,
• 70 g ovsenih kosmičev,
• 2 žlici medu (vegani uporabijo agavin ali javorov sirup),
• ščep soli v primeru, da imamo nesoljeno arašidovo maslo,
• 150 g temne čokolade.
Če je le mogoče, kupimo arašidovo maslo, ki vsebuje samo arašide. Mnogo je takih, ki soljeni in praženi v toni olja. Ta nam ne bo nič koristilo.
Priprava
Ovsene kosmiče z mešalnikom zmeljemo v moko. Skupaj zmešamo mlete ovsene kosmiče, arašidovo maslo, med in ščep soli. Če je masa preveč lepljiva, dodamo še malo ovsenih kosmičev. Če je presuha, primešamo še malo arašidovega masla. Iz dobljene mase oblikujemo manjše kroglice, ki jih nato potopimo v stopljeno čokolado. Kroglice odlagamo na podlago, prekrito s peki papirjem. Postavimo v hladilnik za eno uro, da se čokolada strdi.
Kroglice lahko hranimo v zaprti posodi zelo dolgo, saj ne vsebujejo nobene hitro pokvarljive sestavine. Če jih hranimo na hladnem, bodo ostale bolj kompaktne s hrustljavo čokolado.
Arašidovo maslo vsebuje velik delež maščob, a prevladujejo nenasičene maščobe, ki so v določenih količinah dobrodošle.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.