Naj bodo prazniki in leto 2021 kolesarski

Ne glede na vse je za kolesarji kar dobro leto! Pred nami pa gotovo boljše.

Martin Paldan/GripGrab

Vsako prestopno leto je dobro leto že zato, ker imamo za en cel dan več časa za kolesarjenje. Ker je bil letošnji 29. februar v soboto, pa še toliko bolje. Takrat še nismo vedeli, da se bo tako hudo zapletlo, toda vsaj na kolesarskem področju smo jo odnesli precej dobro. Pravzaprav … vrhunsko.

Omejitve gibanja so bile vendarle manj stroge kot marsikje drugod. Druženja je bilo malo, a poleti smo lahko kolesarili tako rekoč brez omejitev in to smo tudi na Rundi vzeli zares.

V Sloveniji se je tekmovalna sezona začela prej kot kjerkoli drugje. In kakšna sezona je bilo to! Ne samo z vidika slovenskih uspehov, tudi sicer smo od avgusta do novembra gledali najboljše kolesarstvo od … kaj vem od kdaj? Veliko se je govorilo o propadu ustroja vrhunskega kolesarstva, kot ga poznamo, a nazadnje je prevladal optimizem in šport gre naprej po ustaljenih tirnicah.

Tudi kot oblika transporta in rekreacije je kolesarstvo v tem težkem letu doživelo globalni in lokalni preporod. Mnogi so ugotovili, da bicikel ni zastarel rekvizit, ampak prevozno sredstvo prihodnosti. To so odražale tudi odlične prodajne številke, zato kljub negotovi prihodnosti prevladuje optimizem tudi v poslovnem kolesarskem svetu.

Leto se je začelo odlično tudi za Rundo … z rojstvom. Brez pompa na družabnih omrežjih smo s kakovostno vsebino za zahtevnejše ljubitelje tega športa kljub osiromašeni sezoni že letos gotovo dosegli vsak resen kolesarski dom. Veselimo se vseh pozitivnih odzivov in obljubljamo, da ne bomo popuščali. Prav nasprotno. Zato, ker verjamemo, da si slovenski bralci želijo, slovensko kolesarstvo pa zasluži, kakovostno spletno vsebino, ki presega povzetke novic tujih medijev.

Zato že komaj čakamo na še uspešnejšo sezono 2021!

Na uredništvu vam želimo lepe praznike, ki naj bodo tako ali drugače čim lepše zaznamovani tudi s kolesarjenjem. V letu 2021 pa vam želimo, ne največ kilometrov, temveč čim več ur. Mnogo bolj kot kilometri, je namreč pomemben čas, ki ga preživimo na kolesu. Solo ali na skupinski rundi.

Komentarji

Najbolj všečkan komentar

Efemit
26. 12. 2020 15:44

V tem konfuznem letu ste odlično začeli, veliko sreče in dobre volje v letu 2021.

Več (+5)

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik? Ustvari račun.