V Belgiji tudi proti neuradnim dirkam

Neuradni kronometer v okolici Genta, kjer bi nastopil tudi svetovni rekorder v vožnji na eno uro, je po intervenciji belgijskih kolesarskih zvez odpovedan.

Za profilom na Instagramu Gentsche Wielerterroristen (Kolesarski teroristi iz Genta) stoji šest mladih kolesarjev iz okolice Genta, ki se očitno ne zadovoljijo z dirkami na Zwiftu. Za prvi maj so razpisali kronometer na 17 kilometrov dolgi trasi med krajema Deinze in Speybrug v predmestju Genta. Ideja je padla v vodo, saj se kolesarski zvezi to nikakor ni zdela dobra zamisel.

Napoved vrhunske udeležbe

Vsak udeleženec bi traso prevozil kadarkoli v petek, naložil vožnjo na Stravo in zvečer bi razglasili rezultate. Očitno bi šlo zelo zares, udeležbo naj bi namreč potrdili tudi Victor Campenaerts (NTT Pro Cycling), Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step), Tiesj Benoot (Sunweb) in Edward Theuns (Trek-Segafredo).

Obskurna skupina mladih profesionalcev z Instagrama bi brez velikih imen ostala neopažena, tako pa se je začelo tekmovanje GWT TT za Veliko nagrado 1. maja razvijati v neke vrste množično prireditev. Predstavljamo si lahko, da si marsikateri belgijski amater in rekreativec želi primerjave z najboljšimi na svetu in bržkone bi na stezi ob kanalu mrgolelo kolesarjev, morda tudi s kolesi za kronometer.

V kolesarski teroristični skupini so si tako zamislili celo kategorizacijo, in sicer glede na telesno težo. Dogodek so oglaševali s prirejenim oglasom za dirko Bruselj–Kuurne–Bruselj, ki je zaradi steklenice piva Corona, milo rečeno, politično nekorekten in je morda celo konkurenčen butastim oglasom za dirko E3 BinckBank.

Na prve dirke bo treba počakati do 1. julija

A kolesarski teroristi niso dolgo veseljačili. V ponedeljek so namreč iz združenja belgijske, flandrijske in valonske kolesarske zveze sporočili: »Izpostaviti želimo, da je in bo ostala vsaka oblika kolesarske dirke – kot določa kraljevi dekret – prepovedana. To velja tudi za tekmovanja z merjenjem časa. Interfederalna koordinacijska celica se zato distancira od danes razpisane neuradne dirke na čas 1. maja. V času, ko se prebivalstvo naproša za požrtvovalna dejanja, je organizacija takšnega dogodka vsekakor neprimerna.«

V Belgiji vzame mladina takšne izjave resno, zato so kljub šoku, da je njihova razigranost povzročila tako negativne odzive, dogodek odpovedali in se opravičili tudi za šalo s plakatom.

Potem ko je Victor Campenaerts ostal brez možnosti za postavljanje novega svetovnega rekorda v vožnji na eno uro, je torej brez pravega dirkanja ostal še drugič.

 

Domžalčani se bodo neuradno pomerili na Sveti Trojici

Slo cycling je na Facebooku razpisal Kolesarski izziv Sv. Trojica Javorščica, ki bo potekal v četrtek, 30. aprila med 7.30 in 19. uro. Čas se bo merilo na segmentu Zg.Javoršica (Račni vrh + Trojica), organizator bo na Slo cycling objavil prvo deseterico izzivalcev (bržkone tudi izzivalk).
 

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.