Jutri se začne tudi virtualni Giro

Dirkanje v spletnem okolju so izkoristili tudi organizatorji Gira. Že jutri se odpre lov na virtualno rožnato majico. Za moške in ženske! Sodeloval bo tudi Primož Roglič, organizatorji pa so privabili še legende kolesarskega športa. In vabijo tudi nas.

Virtualno dirkanje je vse, kar ostane kolesarstvu do 1. julija, ko naj bi se z nekaj sreče spet odprla sezona. Profesionalne ekipe se dirkanja v karanteni lotevajo na različne načine, predvsem s skupinskimi vožnjami prek Zwifta. Ne počivajo niti prireditelji dirk, ki sklepajo sodelovanja s konkurenčnimi ponudniki e-športnega dirkanja. Virtualno Dirko po Flandriji so organizirali na platformi Bkool, digitalna Dirka po Švici Digital Swiss 5 bo potekala v okolju Rouvy, RCS Sport pa bo virtualni Giro priredil preko Garminove platforme Virtual Ride.

Vračajo se legende

Tekmovanje bo potekalo nekoliko drugače, saj Garminov program ne omogoča povezovanja v živo z drugimi tekmovalci. Pravzaprav bo šlo za kronometre na odsekih sedmih etap trase letošnjega Gira. Vsako etapo bodo morali sodelujoči prekolesariti v tridnevnem obdobju.

Organizator je povabil šest ekip: Astano, Bahrain-McLaren, Movistar, Jumbo-Vismo, Bardiani-CSF Faizane in reprezentanco Italije. Nastopal bo tudi Primož Roglič, ki se bo torej konec aprila boril na švicarski in italijanski fronti. Organizatorji izpostavljajo še Jakoba Fuglsanga (Astana), Elio Vivianija (Cofidis), Alberta Bettiola (EF Pro Cycling), Davida Formola in Diega Ulissija (UAE Emirates), Mattea Trentina (CCC), in Sonnyja Colbrellija (Bahrain-McLaren), ki pa naj bi nastopili za italijansko reprezentanco.

Za pridih tradicije se jim bodo pridružile legende italijanskega dirkanja: Ivan Basso, Stefano Garzelli, Alessandro Ballan, Claudio Chiappucci, Andrea Tafi, Stefano Allocchio in Alessandro Bertolini. Za legende športa bodo vodili posebno razvrstitev.

Dirkale bodo tudi ženske

Organizatorji virtualnih dirk radi pozabijo na ženske, čeprav za to ni prav nobenega izgovora. Toda v Italiji ima ženski boj za rožnato dolgo tradicijo in tako niso pozabili na ženske niti tokrat. Med sodelujočimi izpostavljajo Letizio Paternoster, Lizzie Deignan, Eliso Longo Borghini in Ellen van Dijk (vse Trek-Segafredo), povabili pa so še kolesarke Astane in Movistarja ter italijansko reprezentanco.

Virtualne rožnate in bele majice bodo podelili vsak torek in petek. V moški konkurenci bodo vodili tudi ekipno razvrstitev, majico Garmin pa bodo podelili najhitrejšemu kolesarju na posamezni etapi.

Vsako soboto, nedeljo, sredo in četrtek bodo ob šestih popoldne pripravljali oddaje o dogajanju, tudi z intervjuji sodelujočih. Objavljali jih bodo na Girovih profilih na Youtubu, Instagramu in Facebooku.

Kako sodelovati?

Po prijavi na spletni strani Garmin Virtual Ride si bo mogoče na kolesarski računalnik naložiti datoteke gpx s sledmi etap. Potrebujete samo še pametni trenažer … in gas! Neodgovorjeno ostaja samo še vprašanje vmesnika ... ugibamo, da gre za Tacxovo platofrmo.

Vsekakor pa je to odlična priložnost za primerjavo z najboljšimi kolesarskimi živalmi na svetu, in to na realnih posnetkih zaključkov 10., 12., 16.,17., 18. in 20. etape ter celotne trase zaključnega kronometra v Milanu. Prvič tudi na etapni dirki. K sreči si lahko med etapami privoščite počitek … srečno!

 

Etape

1. etapa (18.–21. april)
Controguerra–Tortorretto (32,1 km/480 m)
2. etapa (22.–24. april)
Linaro–Sogliano al Rubicone (32,7 km/980m)
3. etapa (25.28. april)
Videm–San Daniele del Friuli (26,9 km/550 m)
4. etapa (29. april1. maj)
Villa Rendena–Madonna di Campiglio (25,9km/930 m)
5. etapa (2.5. maj)
Bocca del Braulio–Laghi di Cancano (30 km/710 m)
6. etapa (6.8. maj)
Briancon–Sestriere (31,5 km/1.180 m)
7. etapa (9.10. maj)
Milano – kronometer (15,7 km/30 m)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.