Recept: pečene hruške z grškim jogurtom
Kolesarski svet je sladek. Nič hudega – poraba energije je visoka. Porcija slastne malice bo dala energijo za pol ure lahkotnega kolesarjenja.Hruške so slastne same po sebi, a pečene so še slajše. Dodajmo še grški jogurt ali skyr in s kakovostnimi beljakovinami bo ta sladica ali malica tudi funkcionalna kolesarska sladščica. Za dobro mero jo popestrimo še z nasekljanimi lešniki.
Sestavine (za dve porciji)
-
2 srednji veliki hruški,
-
4 žlice grškega jogurta ali skyra,
-
1 žlica medu,
-
sok polovice limone,
-
ščep cimeta,
-
1 žlica nasekljanih lešnikov.
Priprava
Skupaj zmešamo med, limonin sok in cimet. Hruške razpolovimo ter jim odstranimo semena. Položimo jih na pekač, tako da je notranja stran hruške obrnjena navzgor. Po vsaki polovici prelijemo mešanico limoninega soka. Postavimo v pečico, ogreto na 180 °C in pečemo 30 minut. Pečene polovice hrušk prestavimo na krožnik ter na vsako polovico nadevamo grški jogurt ali skyr ter posujemo s nasekljanimi lešniki.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.