Recept: pečene hruške z grškim jogurtom

Kolesarski svet je sladek. Nič hudega – poraba energije je visoka. Porcija slastne malice bo dala energijo za pol ure lahkotnega kolesarjenja.

Hruške so slastne same po sebi, a pečene so še slajše. Dodajmo še grški jogurt ali skyr in s kakovostnimi beljakovinami bo ta sladica ali malica tudi funkcionalna kolesarska sladščica. Za dobro mero jo popestrimo še z nasekljanimi lešniki.

Sestavine (za dve porciji)

Priprava

Skupaj zmešamo med, limonin sok in cimet. Hruške razpolovimo ter jim odstranimo semena. Položimo jih na pekač, tako da je notranja stran hruške obrnjena navzgor. Po vsaki polovici prelijemo mešanico limoninega soka. Postavimo v pečico, ogreto na 180 °C in pečemo 30 minut. Pečene polovice hrušk prestavimo na krožnik ter na vsako polovico nadevamo grški jogurt ali skyr ter posujemo s nasekljanimi lešniki.

 

Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 205 kcal
Maščobe: 3 g (13 %)
Beljakovine: 6 g (12 %)
Ogljikovi hidrati: 38 g (75 %)
Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 205 kcal

Maščobe: 3 g(13 %)

Beljakovine: 6 g(12 %)

Ogljikovi hidrati: 38 g(75 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.