Rapha predstavlja ... slušalke

Prodali so nam trenažerje in ventilatorje, naročnine na virtualna okolja in namenska oblačila za suhi – no, mokri – kolesarski trening. Zdaj prodaja Rapha še Bang & Olufsenove športne slušalke.

Rapha

Poznam kolesarja, ki med zviftanjem bere znanstvene članke in kolesarja, ki ob tem programira. Večina pa si med virtualnim kolesarjem čas krajša z muziko. Ker motivacijski žanri morda ne ustrezajo vsem članom gospodinjstva, ki bi radi imeli predvsem mir, so edina rešitev slušalke. In zakaj ne bi imeli vrhunskih Rapha + Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport?

Dovolj glasbe za sedem ur na trenažerju

Rapha nima pojma kako izdelati brezžične slušalke, zato so se povezali z najboljšimi. Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport so že tretja generacija ušesnih slušalk, ki so odporne na vdor vode po standardu IP-57. To pomeni, da ji lahko za pol ure potopimo meter pod vodno gladino, torej bodo vzdržale tudi potenje in prhanje. Navsezadnje se jih po treningu spere kar pod tekočo vodo.

Povezljive so po protokolih Bluetooth 5.1, AAC in aptX. Kakovost zvoka bržkone ni vprašljiva, udobje pa menda tudi ne, priloženi so namreč silikonski nastavki v štirih velikostih. Zvok bodo predvajale sedem ur, kar bo za večino virtualnih kolesarkih akcij povsem dovolj – med daljšimi izleti pa jih lahko za 20 minut pospravimo v škatlico in pridobimo za dodatnih 90 minut energije.

Kdor tvega kolesarjenje na cesti z glasbo v ušesih, ima na voljo način Transparency, ki se ga vklopi z dotikom leve slušalke – zvok glasbe se zniža, zvok okolice pa naj bi slušalke ojačale. Nikjer pa ni omenjeno aktivno zmanjševanje šumov – ker je to le pasivno. Toliko, kolikor slušalke tako ali tako zatesnijo ušesa. Plača se torej predvsem odličen zvok. 350 evrov.

Kaj je na njih tako posebnega?

Ne samo rožnati obrobi in eleganten Raphin logotip, ampak tudi zvok ob povezovanju: običajen zvok nadomesti zvonjenje kravjega zvonca, ki da zagona, kot bi dirkali skozi špalir navijačev na Alpe du Zwiftu. Na voljo bodo od 16. novembra, a v zelo omejenih količinah, kot so zapisali.

Ste pripravljeni odkartati toliko denarja za slušalke, po katerih bodo tekli potoki znoja? Zakaj pa ne, če želite uživati v res vrhunskem zvoku, ki pri Bang & Olufsenu nikoli ni bil vprašanje. Navsezadnje jih ne boste nosili samo med kolesarjenjem na trežanerju, ampak boste z njimi okolici sporočali, da ste kolesar ali kolesarka s stilom.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.