Kje se gleda ciklokros?

Ljudje redno sprašujejo na katerem kanalu ujamem ciklokros.

Pixabay

Glede na vremensko napoved, ki za Kerstperiode v Sloveniji kaže na obilico dežja, se verjetno bolj splača doma gledat ciklokros, kakor zunaj lovit kilometre za Festive 500. Konec koncev po novem za Stravino praznično fešto velja tudi zviftanje, dobra animacija za švicanje pa je ravno ciklokros. In kje ga ujameš? Na kratko: plašaš Eurosport Player ali GCN+.

Včasih je bilo grozno

Ne v srednjem veku, ampak še tri, štiri leta nazaj. Dirke svetovnega pokala se je še našlo, tudi na Youtubu, za belgijski seriji Superprestige in X2O Trofee (ali kakorkoli se je že imenovala v prejšnjih letih) pa si moral biti iz Belgije ali zelo dobro obvladati iskanje v globinah interneta, morda tudi na črno.Mimogrede si se naučil tudi kakšno flamsko besedo.

Zdaj na Ucijevem kanalu na Youtubu najdeš povzetke moških in ženskih dirk za svetovni pokal in svetovnih prvenstev. Dirke svetovnega pokala predvaja tudi Eurosport na svojem televizijskem programu. Ne predvajajo pa dirk drugih belgijskih serij, ki so enako, če ne celo bolj zanimive.

Plačaš in gledaš

Bog pomagaj, tako to je v 21. stoletju. Global Cycling Network nas je v sezoni 2019/2020 razvadil s povsem brezplačnimi neposrednimi prenosi vsega, kar se dogaja na najvišji ravni. Vsakič znova je komentator Marty MacDonald težil, naj se naročamo, všečkamo in tako dalje … toliko smo všečkali, da v naslednji sezoni ciklokros ni bil več zastonj. Je pa bil, sicer ga ne bi bilo.

Rodil se je kanal GCN+ s svojo aplikacijo, kjer gledam kolesarstvo vse leto: od ciklokrosa in cestnega do velodroma in izbranih gorskokolesarskih dirk. Na računalniku. Na telefonu. Lahko bi tudi na pametnem televizorju in baje celo na nekaterih igalnih konzolah – ampak teh naprav nimam. GCN ima poleg Youtube kanala z brezplačno vsebino še brezplačno aplikacijo, kjer najdeš marsikaj, trudi pa se biti tudi nekakšno družabno omrežje. Kakorkoli, za ogled dirk moraš plačat.

Vse, kar lahko gledamo naročniki na plačljivi GCN+, pa vidijo tudi naročniki na Eurosport Player, saj je GCN od leta 2017 v lasti Discovry Communications, ki je tudi lastnik Eurosporta.

Koliko to stane?

Eurosport Player te mesečno obere za 4,99 evra, letno pa za 24,99 evrov. Zanimivo: slišim, da je v tujini zadeva dražja. Njegova prednost je, da lahko gledaš tudi vse mogoče druge športe. Snooker. Speedway. Formulo E. Dirke z retro avtomobili. Nek šport, ki se imenuje Teqball.

GCN+ je precej dražji: letno stane 39,99 evrov. Slabost je omejenost na kolesarstvo, prednost pa, da ponujajo med drugim za nekatere dirke tudi povzetke – včasih celo v krajši in daljši različici. Obenem znotraj aplikacije ponujajo tudi podatke o posameznih dirkah. Precej koristno.

Ker ob mnogih urah, ki jih zabijem za kolesarstvo, nimam časa še za tenis, ki mi je bil včasih ljub, drugo me pa niti ne zanima, sem se odločil za GCN.

Ob ciklokrosu priporočam ocvrt krompirček z majonezo in kozarec belgijskega piva, lahko tudi kakega nizozemskega ležaka.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.