Dogs Gravel Days 2021 28. avgusta

Aleluja! Gravlerski vikend na Trnovski planoti, ki ga podpira pivo novogoriške kraft pivovarne. Pasji dnevi se v Lokvah začno že v petek 27. avgusta, dirka bo v soboto in ker se dogajanje zavleče pozno v noč, si je najbolje rezervirati tudi nedeljo.

Nik Velikonja

Pasji dnevi so bili lani najodmevnejša slovenska gravlerska prireditev, ki je navdušila najprej z lepimi progami in popoldne ter precej pozno v noč še z veselico. Deš Fleš je na odličnem gravlerskem žuru združil na dveh razdaljah kolesarje vseh vrst, tudi e-kolesarje, letos pa je na kratki progi razpisana tudi kategorija single speed.

Gravel in pivo

Tudi letos pripravljajo dve rundi po asfaltiranih in makadamskih cestah: 85- in 45-kilometrsko. Trasa je neoznačena, zato je števec z navigacijo del obvezne opreme, sled poti pa dokaz o prevoženi poti. Na progi je vsak sam oziroma v družbi sotrpinov, res pa je na poti okrepčevalnica presenečenja, kjer postrežejo tudi z ne tako velikim presenečenjem.

Časa ne bodo merili, bo pa jasno, kdo so najboljši. Poleg najboljših v kategorijah bodo razglasili tudi najboljši kostum oziroma retro videz, nagrade pa dobijo še zadnji v cilju, najštevilčnejša skupina, tisti, ki se bo potrudil priti v Lokve od najdlje in še nagrado za fair play. Bo sploh kdo ostal brez nagrade? Dvomim. Če ne drugega, je lani vsak v cilju dobil kozarec piva. In tu je še popoldanski uphill fun race, kjer tudi nekdo zmaga.

Vikend na Trnovski planoti

Najbolj smiselno je priti v Lokve kar za cel konec tedna. Že v petek bo mogoče prevzeti štartne številke, potem pa prespati v eni od dveh bližnjih gostiln, na parkirišču za avtodome ali pa postavite šotor pri gostilni. Štart v soboto ne bo ob nenormalni uri: za dolgo traso ob 9:30, za krajšo pol ure pozneje. Dogajalo se bo do večera in čisto neuradno še v nedeljo.

Štartnina je po 30 evrov, za ta denar dobiš seveda datoteko GPX, majico (lanska je kul, tako da z njo ne čistim zobnikov, ampak jo s ponosom nosim), piksno piva za domov in njoke z divjačinskim golažem ali veganski burger. Pa še prho in brezplačno kampiranje, za posteljo je pač treba plačati oštirju.

Organizator ne komplicira z zgodnimi prijavami. Vseeno se prijavi in plačaj čim prej: bolj preprosto in hitreje je za organizatorja in tebe pa še majico boš zagotovo dobil.

Vse o Pasjih dnevih 2021.

Čez dva tedna, ko prideš k sebi, je pa še Human Fish Gravel.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.