Wahoo s podporo za e-kolesa, Elemnt Bolt je cenejši

Z zadnjo posodobitvijo so dobili vsi Wahoojevi števci možnost povezave z e-kolesi, aerodinamični Wahoo Elemnt Bolt pa je odslej na voljo v črni barvi in še 20 evrov ceneje.

Wahoo nas redno obdaruje s posodobitvami, ki omogočajo povezavo z zunanjimi enotami. Lani so omogočili parjenje z Garminovim radarjem Varia in kasneje s Specializedovim varnostnim senzorjem na čeladi ANGi. Z verzijo WB15-7082 pa je mogoča tudi povezava z Giantovimi in Specializedovimi e-kolesi oziroma z vsemi e-kolesi z odprtim profilom LEV in povezavo ANT+.

Elegantnejši, bolj … stealth

Na Wahoojevih števcih lahko tako po novem lastniki e-koles spremljajo napolnjenost baterije, način asistence in doseg. Torej to, kar običajno omogočajo tudi enote boljših e-koles. Dodatno pa lahko števec grafično prikaže tudi koliko časa smo uporabljali posamezen način asistence.

Z e-kolesi se zna seveda povezati tudi Wahoo Elemnt Bolt, ki pa je odslej na voljo v črni barvi. Če kaj, smo lahko Wahoojevim števcem očitali, da niso oblikovalski presežek. Lani so izdali omejeno in nekoliko dražjo serijo Boltov v rožnati, modri, rdeči in rumeni barvi. Sicer pa je
bil števec na voljo samo v neatraktivni sivi barvi, ki je menda
kupce precej dolgočasila.

Po novem je Bolt črne barve oziroma stealth, kot pravijo, verjetno zato, ker se sliši bolje. Črn je tudi nosilec, ki tvori skupaj s števcem aerodinamičen, predvsem pa lepo zaključen paket. Še bolj bodo potencialni kupci veseli, ker je Wahoo spustil tudi ceno in tako postal še bolj konkurenčen. Elemnt Bolt se tako po novem prodaja že za 219,99 evrov. Upamo, da nižja cena ne gre samo na račun prodajalcev …

Vse ostalo sicer ostaja enako kot smo pred kratkim opisali po celoletnem preizkusu. Zmagovalnega črno-belega malčka, ki je na spletnih prodajnih policah že od leta 2017 in navdušuje predvsem s preprostim rokovanjem, očitno letos še ne bodo temeljito prenovili. Nič hudega. Verjetno pa si lahko v prihodnosti obetamo še kakšno programsko novost.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.