Video: kolumbijska gravlerska strast

Trije gravlerji. Pet dni. Petsto kilometrov gravlanja. Paulina Arango, Mauricio Ordonez in Camilo Jaramillo nam pokažejo, zakaj je Kolumbija odlična gravlerska destinacija.

Shimano nam občasno širi obzorja s kratkimi gravlerskimi filmčki. Tokrat so spremljali pet kolumbijskih gravlerjev, ki so marca obredli majhen del ogromne južnoameriške gorate države. Kolesarili so od jutra do večera in se noro zabavali z domačini, ki so nad kolesarstvom seveda navdušeni.

Vemo, da so Kolumbijci nori na cestno kolesarstvo. Kaj pa gravlerska scena? Razvita! Odročne podeželske vasice in mala mesteca povezujejo tisoči kilometrov prašnih in blatnih cest, ki se vijejo na nadmorski višini okoli 3000 metrov in med plantažami kave. Na teh prometnicah kolesar v celem dnevu sreča manj avtomobilov kot je prstov na eni roki. Domačini za transport še vedno uporabljajo konje in osle.

Več pa povedo slike in komentarji vseh treh protagonistov, ki imajo kolesarjenje radi iz enakih razlogov, kot ljubitelji tega športa povsod po svetu.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.