Strava bo nagrajevala lokalce

Strava bo nagrajevala lokalce

Po novem bo Strava izpostavljala tudi najbolj pridne, ne le najhitrejših. Kdor bo v 90-dnevnem obdobju prevozil določeni segment največkrat, bo dobil oznako Local Legend.

Morda vam na kakem lokalnem segmentu uspe priti blizu najboljšemu rezultatu, ampak potem speljejo po vaši najljubši cesti dirko Po Sloveniji in prehiti vas 150 kolesarjev. Nekateri segmenti na Stravi so tako ali tako neosvojljivi za navadne smrtnike (in čedalje huje bo!), zato počasi uvajajo novo razvrstitev, ki pa je na slovenskih segmentih še nekaj časa ne bomo videli.

Iskanje novega smisla

Če bi vožnje na segmentih seštevali v nedogled, bi se bistvo tovrstnega tekmovanja izgubilo, zato so se odločili za 90-dnevno obdobje. Vendar pa na voljo ne bo celotna lestvica: kot lokalna legenda bo izpostavljen samo najboljši. Zastonjkarji bodo videli tudi števec svojih poskusov, naročniki na Stravo pa še diagram, ki prikazuje položaj uporabnika v primerjavi z ostalimi.

Kot lahko razumemo, nova funkcionalnost ne bo veljala na vseh segmentih, kar naj bi bil eden od razlogov za počasno uvajanje novosti.

Za zdaj deluje Strava Legends samo na aplikaciji za mobilnike (Mar ni to nadležno? Nekatere funkcije so na voljo samo prek računalnika, druge samo prek aplikacije …) in do nadaljnjega samo za izbrane države. Včeraj so Strava Legends predstavili v različici Beta le v sedmih zveznih državah ZDA, 15. julija jo bodo razširili po vseh ZDA in v Franciji, Nemčiji, Španiji, Veliki Britaniji, Braziliji in Japonski.

Bo to spodbudilo ljudi, da se bodo kot nori vozili po klancih gor in dol? Upajmo, da ne. To ne bi smel postati smisel kolesarjenja. Tako kot tudi ne obsesivna tekma za čim boljšim rezultatom.

Komentarji

Najbolj všečkan komentar

Ma7ej11. 6. 2020 ob 14:14

Slepa ulica do zidanice bo še bolje :D

Več (+6)

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.