Novosti pri Stravi

Z najnovejšo posodobitvijo je Strava uporabnikom nekoliko prijaznejša. Vrača se možnost kronološkega prikazovanja aktivnosti, mogoče je skrajšati vožnjo in bolje upravljati sledenje prijateljem. Izboljšana je tudi sinhronizacija z Apple Watch.

Verzija 140.10 (za Android) oziroma 140.0.0 (za iOS) ne prinaša kake posebne revolucije, zato večina uporabnikov novosti verjetno lep čas ne bi opazila. Navigiranje po izbirnikih je še vedno naporno, po drugi strani pa smo se tega že navadili. Žal prek aplikacije še vedno ni mogoče vnesti novega kolesa ali druge opreme, za to se moramo usesti za računalnik.

Obrezovanje čudnih voženj

Med drugim so izboljšali algoritem, s katerim program samodejno zaznava čudne čase na segmentih, če jih recimo ponesreči prevozimo z avtom. Morda se vam je že zgodilo, da ste ob koncu runde na števcu pozabili prekiniti aktivnost, kolo naložili v prtljažnik in se odpeljali domov ter podaljšali vožnjo za 60 kilometrov, občutno dvignili povprečno hitrost in pobrali nekaj norih KOM-ov. Sistem bo čudne rekorde po novem zaznal in jih samodejno umaknil z lestvic, uporabnika pa o tem obvestil prek aplikacije in na spletni strani strava.com.

Zakvačkano vožnjo lahko po novem uredite tudi sami, tako da skrajšate neveljaven del, a samo na koncu in začetku vožnje. To funkcijo so poimenovali crop. In dejansko jo lahko na začetku in koncu obrežemo, kar deluje zelo preprosto in natančno. Izberemo vožnjo, urejanje (tri pikice desno zgoraj) in crop. Enako lahko naredimo tudi preko računalnika na strava.com.

Podrobna navodila najdete tukaj.

Izberite svoje ljubljence

Leta 2017 je Strava ukinila izpisovanje aktivnosti prijateljev v kronološkem vrstnem redu, zato je aplikacija prednostno prikazovala aktivnosti prijateljev, za katere je menila, da se vam zdijo bolj zanimive. Ta možnost obstaja še vedno, vendar lahko izberemo tudi prikazovanje v kronološkem zaporedju. Novo funkcionalnost najdemo med nastavitvami. Več o tem tukaj.

Z novo verzijo lahko menda tudi nastavimo do kakšne mere želimo slediti svojim prijateljem. Menda. V mojem primeru to namreč iz neznanega razloga ne deluje. Načeloma naj bi lahko določene prijatelje izbral za ljubljence (sliši se nenavadno, kajne, v ameriški angleščini je to favorite). Njihove aktivnosti se na časovnici prikazujejo prednostno, izberemo pa lahko tudi možnost obvestil, ko naši najljubši naložijo aktivnost.

Da, ljubljenci bodo vedeli, da so vaši ljubljenci.

Sinhronizacija z Applovo pametno uro

Uporabniki Applovih pametnih ur so imeli očitno kar nekaj težav s sinhronizacijo, ki pa naj bi zdaj delovala brez težav, »bolj zanesljivo kot kadarkoli«, so zapisali pri Stravi. O tem se je, izčrpno kot vselej, razpisal DC Rainmaker.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.