Spravite fanta s ceste

Marc Maurer je dirkal s kolesom. Ko je ugotovil, da nima smisla tekmovati s svojim števcem, je odkril gravlanje … in se odpravil na pot. Na več poti.

Paul Masukowitz

O razlogih za gravlanje smo že pisali, zdaj pa naj svoj lonček v navdihujočem videu pristavi še nemški popotnik Marc Maurer. Mož, ki pravi, da je po poklicu obrtnik in kolesar.

Film je posnela produkcijska hiša ADLIPS Productions Daniela Hackerja in Tima Magduschewskega. Med drugim so snemali za podjetja Giro, Canyon in Schwalbe. Producent Tim Magduschewski je že od malega v stiku s kolesarsko industrijo, za njim pa so tudi leta dirkanja z BMX-om in gorskim kolesom.

Kolesar, ki živi svoje sanje

Marc se je rodil na Bavarskem, od začetka študija geografije in azijskih znanosti pa živi v Kölnu. Med študijskimi potmi v Indijo in Azijo se je domislil, da bi bilo imenitno združiti potovanja z drugo strastjo – kolesarjenjem. Prvič je potoval od doma v Carigrad – in avantura mu je bila tako všeč, da je šel s kolesom tudi domov.

Potovanja s kolesom so ga povsem omrežila. Leta 2015 se je vrnil v mesto dveh celin in se napotil v Teheran ter posnel svoj prvi dokumentarni film A Journey Beyond. Na poti po Tadžikistanu in Kirgizistanu je posnel še drugo epizodo.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.