Recept: Jajčna omleta s paradižnikom in pršutom

Ko kolesarja vprašate, kaj najraje pozajtrkuje pred dolgo vožnjo, bo odgovoril, da kašo ali jajca. Ali oboje. Jajčna omleta je okusen in hranljiv začetek ali zaključek dneva.

Jajca so skoraj popolno živilo, ki obrok obogatijo z beljakovinami ter številnimi vitamini in minerali. Na oko, umešana, mehko kuhana jajca … ali pa jajčna omleta s paradižnikom in pršutom.

Sestavine (za eno porcijo)

Priprava

Jajca ubijemo v skodelico, solimo in popramo ter jih stepemo s pomočjo vilic. V jajčno zmes vmešamo sesekljano svežo ali mleto suho baziliko.

Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje in vanjo vlijemo jajčno zmes. Ponev pokrijemo in pri srednji temperaturi pečemo 2 do 3 minute, oziroma toliko časa, da jajčna omleta zakrkne. Čez polovico omlete razporedimo rezine paradižnika, ki ga prekrijemo s pršutom. Čezenj razporedimo še rezine mocarele. Omleto prepognemo ter pečemo še minuto, da se sir raztopi.

Energijska vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 431 kcal
Maščobe: 30 g (62 %)
Beljakovine: 36 g (33 %)
Ogljikovi hidrati: 5 g (5 %)
Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 431 kcal

Maščobe: 30 g(63 %)

Beljakovine: 36 g(33 %)

Ogljikovi hidrati: 5 g(4 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.