Recept: Jajčna omleta s paradižnikom in pršutom
Ko kolesarja vprašate, kaj najraje pozajtrkuje pred dolgo vožnjo, bo odgovoril, da kašo ali jajca. Ali oboje. Jajčna omleta je okusen in hranljiv začetek ali zaključek dneva.Jajca so skoraj popolno živilo, ki obrok obogatijo z beljakovinami ter številnimi vitamini in minerali. Na oko, umešana, mehko kuhana jajca … ali pa jajčna omleta s paradižnikom in pršutom.
Sestavine (za eno porcijo)
-
3 jajca,
-
3 rezine pršuta,
-
pol paradižnika,
-
2 rezini mocarele ali drugega sira (po želji),
-
2 lista sveže bazilike ali ščep suhe bazilike,
-
sol in poper,
-
1 žlička olivnega olja.
Priprava
Jajca ubijemo v skodelico, solimo in popramo ter jih stepemo s pomočjo vilic. V jajčno zmes vmešamo sesekljano svežo ali mleto suho baziliko.
Ponev segrejemo, prilijemo olivno olje in vanjo vlijemo jajčno zmes. Ponev pokrijemo in pri srednji temperaturi pečemo 2 do 3 minute, oziroma toliko časa, da jajčna omleta zakrkne. Čez polovico omlete razporedimo rezine paradižnika, ki ga prekrijemo s pršutom. Čezenj razporedimo še rezine mocarele. Omleto prepognemo ter pečemo še minuto, da se sir raztopi.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.