Recept: Hitri pirin kruh z bučnimi semeni
Ne le, da je otročje lahek za pripravo, presenetil bo tudi z videzom in okusom. Pravi praznični kruh!Sestavine
-
400 g pirine moke,
-
3 dcl navadnega ali grškega jogurta,
-
1,5 dcl mineralne vode z mehurčki,
-
1 pecilni prašek ali 1 žlička vinskega kamna ali 1 žličko soda bikarbone,
-
1 žlička soli,
-
3 žlice bučnega olja,
-
100 g bučnih semen.
Priprava
Moko presejemo ter ji primešamo sol in pecilni prašek. Prilijemo jogurt, mineralno vodo in bučno olje ter vse skupaj zmešamo v gladko zmes. Nato vmešamo še dve tretjini bučnih semen. Dobili bomo precej vlažno testo. Prav je tako.
Testo nadevamo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Roke si zmočimo z vodo ter testo oblikujemo v hlebček. Po vrhu potresemo še s preostalimi bučnimi semeni.
Pekač postavimo v pečico, segreto na 200 °C. Pri tej temperaturi kruh pečemo 30 minut. Nato znižamo temperaturo na 180°C in pečemo še 20 minut. Pečen kruh vzamemo iz pečice ter ga prestavimo na rešetko, da se ohladi.
Komentarji
Lep je. Okus je verjetno še boljši. Vprašanji:
- je pekač navadni ali kakšne posebne oblike (model za kruh)? Ker če je testo mokro, se vsaj nam doma na običajnem tako rado palačinkasto razleze v širino.
- je v receptu tretja možnost (pecilni, vinski kamen) soda bikarbona?
Jaz dam kar na klasičen pekač od pečice in prekrijem z peki papirjem. Testo, ni tako mokro, da ne bi stalo skupaj, le bolj lepljivo je. Da bi se razlezlo, preprečimo tako, da ga damo takoj v pečico.
Ja, seveda 3. možnost je soda bikarobna. Popravljeno. Hvala za opozorilo :)
Testo ... o.k. hvala za namig. Se lotimo tega, ker res zgleda super. Še pohvale za estetske fotografije.
Danes spečen. Res hitro pripravljen. Super uspel. 👍
Pozdravljeni. Je pirina moka polnozrnata ali bela?
Jaz sem v receptu uporabila pirino belo moko. Sem jo pa že večkrat polovico nadomestila s pirino polnozrnato moko in je bilo ravno tako super.
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.