Recept: Hitri pirin kruh z bučnimi semeni

Ne le, da je otročje lahek za pripravo, presenetil bo tudi z videzom in okusom. Pravi praznični kruh!

Sestavine

Priprava

Moko presejemo ter ji primešamo sol in pecilni prašek. Prilijemo jogurt, mineralno vodo in bučno olje ter vse skupaj zmešamo v gladko zmes. Nato vmešamo še dve tretjini bučnih semen. Dobili bomo precej vlažno testo. Prav je tako.

Testo nadevamo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Roke si zmočimo z vodo ter testo oblikujemo v hlebček. Po vrhu potresemo še s preostalimi bučnimi semeni.

Pekač postavimo v pečico, segreto na 200 °C. Pri tej temperaturi kruh pečemo 30 minut. Nato znižamo temperaturo na 180°C in pečemo še 20 minut. Pečen kruh vzamemo iz pečice ter ga prestavimo na rešetko, da se ohladi.

 

Hranilna vrednost na hlebček

Energija vrednost: 2455 kcal
Maščobe: 99 g (35 %)
Beljakovine: 94 g (15 %)
Ogljikovi hidrati: 305 g (50 %)
Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 2455 kcal

Maščobe: 99 g(36 %)

Beljakovine: 94 g(15 %)

Ogljikovi hidrati: 305 g(49 %)

Komentarji

Kosmatinc
18. 12. 2020 10:30:13

Lep je. Okus je verjetno še boljši. Vprašanji:
- je pekač navadni ali kakšne posebne oblike (model za kruh)? Ker če je testo mokro, se vsaj nam doma na običajnem tako rado palačinkasto razleze v širino.
- je v receptu tretja možnost (pecilni, vinski kamen) soda bikarbona?

Erika Jesenko
19. 12. 2020 21:37:22

Jaz dam kar na klasičen pekač od pečice in prekrijem z peki papirjem. Testo, ni tako mokro, da ne bi stalo skupaj, le bolj lepljivo je. Da bi se razlezlo, preprečimo tako, da ga damo takoj v pečico.

Ja, seveda 3. možnost je soda bikarobna. Popravljeno. Hvala za opozorilo :)

Kosmatinc
20. 12. 2020 12:10:06

Testo ... o.k. hvala za namig. Se lotimo tega, ker res zgleda super. Še pohvale za estetske fotografije.

Kosmatinc
21. 12. 2020 22:12:18

Danes spečen. Res hitro pripravljen. Super uspel. 👍

Barbara Mlinar
22. 4. 2022 09:11:58

Pozdravljeni. Je pirina moka polnozrnata ali bela?

Erika Jesenko
22. 4. 2022 22:08:55

Jaz sem v receptu uporabila pirino belo moko. Sem jo pa že večkrat polovico nadomestila s pirino polnozrnato moko in je bilo ravno tako super.

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.