Recept: Hitre polnovredne štručke
Za zajtrk ali večerjo je ni čez svežo, še toplo štručko. Še bolje je, če nam za pripravo ni treba vstati ure prej in vzhajati testo ali iti ponje v trgovino.Sestavine
-
100 g polnozrnate moke,
-
70 g bele pšenične ali pirine moke,
-
250 g grškega jogurta ali skyra,
-
1 pecilni prašek,
-
1 žličko soli,
-
1 jajce za premaz,
-
1 pest semen za posip.
Priprava
Skupaj zmešamo obe moki, pecilni prašek in sol. Primešamo grški jogurt ali skyr in vse skupaj zgnetemo v testo.
Testo razdelimo na 4 dele. Iz vsakega dela oblikujemo debelejši svaljek, katerega konce spojimo skupaj, tako da dobimo okroglo štručko v sredini. Pri oblikovanju si pomagamo z dodatno žlico moke.
Štručke položimo na pekač, prekrit s peki papirjem. Po vrhu jih premažemo s stepenim jajcem in potresemo s semeni.
Pečemo jih v pečici, segreti na 180 °C, 25 do 30 minut.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.