Kitajski rezanci s piščancem in zelenjavo
Obožujete azijske jedi? Ni potrebno iti v azijsko restavracijo oziroma naročiti hrane na dom.Res je, da za pripravo azijske hrane potrebujemo kar nekaj sestavin, ki jih lahko kupimo le v večjih supermarketih ali v posebnih trgovinah, a približek lahko ustvarimo tudi iz običajnih sestavin.
Sestavine (za dve osebi)
- 150 g kitajskih rezancev,
- 200 g piščančjega fileja,
- 1 skodelica na trakove narezane zelenjave: por, bučke, zelje, paprika, šampinjoni …
- 2 jajci,
- 3 žlice sojine omake,
- 2 žlici limoninega soka,
- 1 žlica arašidovega masla,
- 2 žlici kečapa,
- ščepec karija,
- 2 žlici olja.
Rezance kuhamo v vreli vodi 3 minute in jih odcedimo (2 žlici vode prihranimo) ter prelijemo s hladno vodo in jih na cedilu malo otresemo.
Skupaj zmešamo sojino omako, kečap, arašidovo maslo, limonin sok in dve žlici vode od kuhanja testenin.
Piščančje meso narežemo na trakove ter ga potresemo s karijem in popečemo na žlici olja. Meso preložimo v skodelico in pokrijemo, da ostane toplo.
Na ponev vlijemo drugo žlico olja ter na njem na hitro prepražimo zelenjavo. Zelenjavo odmaknemo ob rob ponve in na sredino ponve ubijemo jajci ter ju mešamo, da zakrknejo. Dodamo odcejane rezance in piščančje meso ter vse skupaj prelijemo z mešanico sojine omake ter dobro premešamo, da se vse sestavine premešajo. Serviramo na krožnik ter po želji potresemo z nasekljanimi arašidi ter rezino limone oziroma limete.
Nekaj nasvetov
- Vode za testenine, piščanca in zelenjave ne solimo, saj je sojina omaka že dovolj slana.
- Če imamo možnost, uporabimo arašidovo ali sezamovo olje, ki se za pripravo azijske hrane izkažeta kot najboljša. V kolikor ju nimamo pri roki, uporabimo olje z visoko točko dimljenja, ki bo prestalo visoke temperature praženja. Sončnino ali olivno olje bosta ravno tako v redu.
- Namesto kitajskih ali riževih rezancev lahko uporabimo tanjše špagete ali rezance. Okus ne bo ravno enak, vendar bo vseeno za prste obliznit.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.