Recept: Pečena piščančja bedra z bučo in bučkami
Je s pečenim piščancem veliko dela? Manj kot s testeninami!Po dolgem in težkem dnevu na kolesu, ko bi se najraje sesedla na kavč in tam dočakala konec dneva, me običajno čaka kuhanje kosila. Včasih potarnam, da se mi ne ljubi in takrat Gregor vedno ponudi možnost »saj lahko samo ene makarone«. A ne ve, da imam s kuhanjem makaronov in omake več dela, kot če sestavine zložim na pekač in postavim v pečico. V takih trenutkih me reši pečen piščanec z zelenjavo. V pečico potisnem še malo krompirja in na mizo priložim skledo solate. Tako dobro, da se sama sebi zahvalim za kosilo.
Sestavine (za dve osebi*)
-
približno 0,5 kg piščančjih beder,
-
polovica manjše hokaido buče,
-
1 srednje velika bučka (cukini),
-
4 stroki česna,
-
pol žličke mlete paprike,
-
sol in poper,
-
2 žlici olivnega olja.
*Količine sestavin so navedene le okvirno za izračun hranilne vrednosti na porcijo. Količino prilagodite svojim potrebam.
Priprava
Bučo olupimo in narežemo na kocke, bučko narežemo na tanjše rezine. V skledo stresemo narezano zelenjavo, dodamo česen ter vse skupaj posolimo s ščepcem soli in prelijemo z olivnim oljem. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Piščančja bedra solimo, popramo in potresemo z mleto rdečo papriko. Postavimo jih na pekač, ki smo ga premazali z eno žlico olivnega olja.
Pekač denemo v pečico, ogreto na 200 °C. Najprej pečemo 20 minut. Po tem času k piščancu stresemo zelenjavo in pečemo še 40 minut. Vmes enkrat vse skupaj premešamo, da se meso in zelenjava enakomerno zapečeta.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.