Karbonski … montirajzni

Dvigovalci plaščev že dolgo niso železni. Precej cenenim kosom plastike ne posvečamo pretirane pozornosti, ampak zdaj je Affinity naredil karbonske dvigovalce plaščev … in jih razprodal takoj.

Affinity

Na prvo žogo se zdi nesmiselno plačati 25 ameriških dolarjev za izdelek, ki ga kot darilo dobimo zraven šestkrat cenejše revije ali pa za nekaj evrov v kompletu s torbico in zračnico. Saj vendar dvigovalci iz cenene plastike delujejo odlično! Seveda delujejo … dokler se ne zlomijo. Karbonski dvigovalci plaščev Affinity pa naj bi bili večni in so poleg tega prav lep izdelek.

Vroča roba

Affinity se je leta 2007 rodil v Brooklynu in hitro zavzel velodrome ter newyorške ulice. Z njihovimi fiksiji se je dirkalo na Red Hook Critu, kolesa pa so oblikovali tudi v sodelovanju z Wu Tang Clan, Levi’s in nazadnje s Hennessyjem. Urbana butična znamka ima odbite ideje že od nekdaj in zadnja so karbonski dvigovalci plaščev, ki jih je oblikoval Aaron Panone.

Če slučajno koga zanimajo podrobnosti: izdelani so iz 3K enosmernih ogljikovih vlaken, oblikovani pa so ne le v funkciji estetike, ampak za kar največjo trdnost in togost. Podatka o teži žal ne navajajo.

Morda jih ne bi kupili sebi, so pa lahko odlično božično darilo za kolesarja, ki ima že vse. Skoraj vse. Karbonskih dvigovalcev še nima. Žal jih ne bo dobil niti za letošnji božič, saj so jih razprodali takoj. Potrebujete torej nov predlog za darilo? Titanove slamice!

Komentarji

ledvica
9. 12. 2020 17:12:43

Hitro pisimo Berku... saj kopira itak celi svet. ;)

Foter
10. 12. 2020 21:00:58

Ja, tole bi mi res prav prišlo, da vsaj malo zmanjšam težo mojega 24 kilskega bicikla 😜

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.