Požirek po titanovi slamici

Silca je predstavila slamice iz titana. Kdo to potrebuje? Nihče. Kdo si jih želi? Vsi.

Zadnji ekološki hit so slamice iz papirja ali drugih biorazgradljivih materialov, a poglavitno vprašanje ostaja: čemu bi nekaj uporabili samo enkrat? Ko kupite izdelek iz titana, pričakujete obratno: da bo ostal z vami za vedno. Ampak … titanove slamice? Kolesarski snobizem prve vrste? Ali dober slog?

Slamica, ki vas preživi

Silca v svoji tovarni v Indianapolisu že lep čas izdeluje titanove nosilce za bidon. Na vsakih šest kosov jim ostane natančno 8,5 inče votle cevi premera 6,35 milimetrov. Nekdo, ki razmišlja izven okvirov – ali pa je bil morda žejen – se je domislil, da so to idealne mere za slamico. Material, ki bi ga sicer vrgli proč, v kompletu dveh slamic prodajo za 30 dolarjev (dobrih 27 evrov). Odlična kupčija.

Za boljši vtis jih ročno anodizirajo in lasersko vgravirajo Silcin logotip. Na voljo so v štirih različnih barvah: z zlatim, modrim in vijoličnim vrhnjim delom ali v funky mavrični barvi. Mavrične so štiri evre dražje, saj je ročni postopek barvanja zahtevnejši, vsak izdelek pa je unikat. V kompletu dobite ravno in ukrivljeno slamico.

Umivamo jih lahko strojno, glede na to, da Silca na svoj nosilec bidona nudi 25-letno garancijo, pa si lahko tudi za slamice obetamo dolgo življenjsko dobo.

Džintonik v slogu

Glede na to, da vam za dober džintonik sredi Ljubljane vzamejo toliko, kot za skromno kosilo, se zdi plastična slamica v kozarcu tega napitka kot posmeh, ne le okolju, ampak tudi dobremu okusu. Par Silcinih titanovih slamic pa stane samo trikrat toliko kot vrhunski džintonik. Ki ga zdaj končno lahko spijete v dobrem slogu. Morda si tega ne boste kupili zase. Je pa lahko imenitno božično darilo za vse, ki že imajo vse. Priznajte, da bi se jih razveselili.

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.