Jumbo-Visma razmišlja o ženski ekipi

Še ena novica iz Rogličeve ekipe. Richard Plugge je povedal, da jih zanima tudi sodelovanje v ženskem pelotonu.

Jumbo-Visma

Z ženskimi ekipami z licenco World Team že uspešno delujejo CCC, Groupama-FDJ (FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope), Mitchelton-Scott, Movistar, Sunweb in Trek-Segafredo, ženski ekipi Astana in Lotto-Soudal pa imata kontinentalno licenco. Po pisanju nizozemskega portala Bicycling pa že nekaj časa o ženski ekipi razmišlja tudi direktor Jumbo-Visme Richard Plugge.

Plugge vidi nov prostor pod soncem

Nizozemski ženski ekipi Boels-Dolmans kljub zvezdniški zasedbi in prvemu mestu na lestvici UCI lani ni uspelo pridobiti licence World Team in ker se konec sezone umikata oba velika sponzorja. Tako bo prostih kar nekaj kolesark, med njimi Anna van der Breggen in Chantal Blaak. »Ekipa [Boels-Dolmans] bo morda razpadla ali pa jo bodo morali zgraditi na novo, a verjetno bodo kolesarke proste,« je izjavil Richard Plugge. »V vsakem primeru smo dobili vtis, da je nastal ne prostor za nas in da lahko povsem na novo zgradimo našo lastno ekipo.«

Več podrobnosti ni znanih, jasno pa je, da bo UCI v naslednjem letu podelila štiri licence WorldTeam. Verjamemo, da Jumbo-Visma zanima le najvišja raven dirkanja in pot do tja bi bila verjetno najlažja s prevzemom ekipe Boels-Dolmans.

Če se načrt uresniči, bo tako Jumbo-Visma že sedma ekipa z zasedbama v moški in ženski konkurenci. Morda je tak način prava pot za boljši položaj žensk v tem športnem cirkusu.

 

Jumbo-Visma išče talente v srednjih šolah

Po prihodu Primoža Rogliča je Jumbo-Visma vzcvetela in resno so zastavili tudi prihodnost. Od letos imajo tudi razvojno kontinentalno ekipo mlajših članov, ki deluje v okviru Akademije Jumbo-Visma. Od lanskega oktobra v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi v nizozemskih srednjih šolah z namenom iskanja novih talentov organizirajo tako imenovane klinike za dijake, stare 15 let ali več.
»Naš načrt temelji na dveh temeljih: trening in rast,« je za spletno stran Jumbo-Visme povedal Plugge. »Ne ribari v istem ribniku, ampak povečaj ribnik. Naš razvojni program je kot piramida, poteka od spodaj navzgor, od šol preko kolesarskih klubov in do razvojne ekipe. Morda bo na koncu nekdo prestopil v ekipo World Toura.«

Jumbo-Visma

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.