Diagonala Teda Kinga

Pozno zvečer na dan, ko bi moral dirkati na Dirty Kanzi, se je kralj ameriškega gravlanja odpravil na epsko vožnjo od severovzhoda do jugozahoda zvezne države Vermont. Skoraj 500 kilometrov. Več kot 10 tisoč metrov višinske razlike. 22 ur.

www.iamtedking.com

In 90 odstotkov makadama, od tega kakšnih 15 kilometrov ceste četrte kategorije, kot v Združenih državah Amerike označijo nevzdrževane ceste, ki so prevozne samo s terenskimi vozili. Joe Cruz, profesor filozofije, kolesarski pustolovec in urednik spletne strani bikepacking.com, med trasiranjem ni predvidel, da je mogoče s 310 milj dolgo diagonalo opraviti v enem dnevu.

Cela noč in cel dan gravlanja

Ted King je računal, da bo zadostovalo 22 ur. Malo se je uštel, saj se je trasa izkazala za precej zahtevnejšo, predvsem pa za zelo hribovito – premagal je več kot 10.500 metrov višinske razlike. Zagodlo mu jo je tudi vreme. Cel maj je bil v Vermontu sončen in topel – razen zadnji konec tedna. Štartal je ob enajstih zvečer in ponoči ga je pralo pet ur skupaj.

Cest četrte kategorije pa je bilo po njegovi oceni morda celo več kot 120 kilometrov in tako se je izkazal Cannondale Topstone Lefty za dobro izbiro.

Na poti je bil 22 ur in 41 minut, od tega se je nabralo za dve uri postankov, povprečna hitrost je bila tako kar 24,1 km/h. No, od dvakratnega zmagovalca Dirty Kanze ne pričakujemo ničesar manj … pa čeprav je pred vermontsko gravel diagonalo prevozil v kosu največ 350 kilometrov.

Podrobnosti si oglejte na Stravi.

Komentarji

fiti38
17. 6. 2020 19:00:23

Izjemno!

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.