Tunin namaz z olivami

Tunine paštete in drugi namazi, ki jih kupimo v trgovini, so pogosto polni soli in maščob ter drugih dodatkov, ki jih naše telo ne potrebuje. Precej boljšo alternativo lahko naredimo sami doma. Domač tunin namaz z olivami ima precej boljšo hranilno sestavo, poleg tega pa ne zanemari niti gurmanske note.

Za pripravimo tuninega namaza z olivami potrebujemo (za 2 porciji):

Tuno razdrobimo z vilicami in ji primešamo sirni namaz ali grški jogurt, kečap, origano, mleto rdečo papriko in poprer. Z vilicami se skupaj zmešamo v homogeno zmes in nazadnje primešamo še na drobno narezane olive. Namaz lahko ponudimo na kruhu ali pa z njim obogatimo solato. Dobro se obnese celo kot omaka za k testeninami - le zmešamo ga s kuhanimi testeninami.

Hranilna vrednost na porcijo:

  • Energijska vrednost: 111 kcal
  • Maščobe: 4 g (30 %)
  • Beljakovine: 17 g (57 %)
  • Ogljikovi hidrati: 4 g (13 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.