24. 5. 2022
Tunin namaz z olivami
Tunine paštete in drugi namazi, ki jih kupimo v trgovini, so pogosto polni soli in maščob ter drugih dodatkov, ki jih naše telo ne potrebuje. Precej boljšo alternativo lahko naredimo sami doma. Domač tunin namaz z olivami ima precej boljšo hranilno sestavo, poleg tega pa ne zanemari niti gurmanske note.Za pripravimo tuninega namaza z olivami potrebujemo (za 2 porciji):
- 2 odcejalni tuni v lastnem soku (približno 100 g odcejene tune),
- 60 g lahkega sirnega namaza ali grškega jogurta,
- 1 žlica kečapa (lahko izberemo tistega brez sladkorja),
- 6 izkoščičenih oliv,
- pol žličke origana,
- ščep mlete rdeče paprike,
- ščepec popra.
Tuno razdrobimo z vilicami in ji primešamo sirni namaz ali grški jogurt, kečap, origano, mleto rdečo papriko in poprer. Z vilicami se skupaj zmešamo v homogeno zmes in nazadnje primešamo še na drobno narezane olive. Namaz lahko ponudimo na kruhu ali pa z njim obogatimo solato. Dobro se obnese celo kot omaka za k testeninami - le zmešamo ga s kuhanimi testeninami.
Komentarji
Za komentiranje se prijavi
Nov uporabnik?Ustvari račun.