Recept: Tunini polpeti na zdrav način

Vsakomur se je že zgodilo, da si je želel pojesti nekaj konkretnega, a v hladilniku ni bilo nič pametnega. Testenine in riž nam gledajo že iz ust. Pripravimo tunine polpete!

Sestavine

Priprava

Čebulo olupimo ter jo na drobno sesekljamo. Prepražimo jo na žlički olja. V skledo razdrobimo tunino ter ji primešamo skuto, jajce, ovsene kosmiče ter na majhne koščke narezano papriko in por. Začinimo s ščepcem origana, bazilike in mlete rdeče paprike ter posolimo in popramo. Primešamo še prepraženo čebulo. Vse skupaj dobro zmešamo v enotno zmes. Skledo postavimo za 15 minut v hladilnik.

Nato iz dobljene mase oblikujemo več manjših polpetov in jih popečemo na žlički olja na vsaki strani najprej 5 minut s pokrovko in nato 5 minut pri odprti ponvi. Pazimo, da je temperatura štedilnika vedno na srednji ali nižji jakosti. V nasprotnem primeru se bodo polpeti verjetno preveč zapekli.

Polpete lahko spečemo tudi v pečici. Položimo jih na pekač, prekrit s peki papirjem. Pečemo jih pri 200 °C, 10 minut na eni strani in 10 minut na drugi strani. Za večjo hrustljavost jih pred peko premažemo z malo olivnega olja.

Je kakšen polpet ostal? Nič zato, uporabimo ga lahko kasneje namesto pleskavice v burgerju, kot dodatek k solati, ali pa ga pojemo kar tako, za malico.

Hranilna vrednost na polpet

(iz dobljene mase dobimo približno 8 srednje velikih polpetov)
Energijska vrednost: 113 kcal
Maščobe: 3 g (24 %)
Beljakovine: 10 g (35 %)
Ogljikovi hidrati: 12 g (41%)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.