Recept: Zelenjavna mineštra z žličniki

Hrana na kolesu ni niti najmanj podobna zdravi in uravnoteženi prehrani. Ko se vse ne vrti le okrog športa, dajmo telesu priložnost da se okrepi.

Sestavine (za dve večji porciji)

Priprava

Najprej pripravimo maso za žličnike, saj so bolj rahli, če jo pripravimo prej. Jajce z vilicami razžvrkljamo in posolimo. Dodamo pšenični zdrob. Vse skupaj zmešamo v gladko maso in jo postavimo v hladilnik do uporabe.

Čebulo olupimo, jo sesekljamo in prepražimo na žlički olja. Dodamo narezano korenje in nato po petih minutah praženja primešamo še ostalo narezano zelenjavo. Posolimo in začinimo ter zalijemo z vodo oziroma jušno osnovo. Pokrijemo ter počakamo, da zavre. Kuhamo 15 minut.

Nato s čajno žličko zajemamo maso za žličnike in jih potopimo v juho. Kuhamo še 10 minut.

Hranilna vrednost na krožnik

Energijska vrednost: 220 kcal
Maščobe: 3,2 g (13 %)
Beljakovine: 13 g (24 %)
Ogljikovi hidrati: 35 g (63 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.