Sram kupil pedala Time

Kratka, a pomembna novička iz sveta biznisa. Sram, ki je lastnik znamk Rock Shox, Avid, Truvativ, Zipp in Quark, je danes sklenil nov odmeven posel in z nakupom pedal Time naredil še en pomemben korak v boju s Shimanom. Pravzaprav dva.

Time Sport

Rossignol Group – ki je tudi lastnik znamk Felt ter koles in pedal Look – je pred nekaj dnevi prodal tovarno kompozitov in okvirje koles Time malo znani ameriški skupini Cardinal Cycling Group, ki bo še naprej proizvajala kolesa pod znamko Time Bikes. Pravice in vso intelektualno lastnino v zvezi s pedali pa je kupil Sram, ki naj bi izdelke odslej prodajal pod imenom Time Sport.

Še popolnejši Sram

Verjetno poznate največ toliko uporabnikov pedal Time, kolikor imate prstov na eni roki. A ob Looku in Shimanu je Time najpomembnejša znamka, ob kateri se spomnimo samo še na bolj eksotična Speedplay in Crank Brothers. A cestna in gorska pedala ponujata le Shimano in Time, ta pa edini tudi namenska pedala za gravel – če verjamete, da potrebujete nekaj takega, kot so namenska gravel pedala.

Sram ob Shimanu ponuja najpopolnejši nabor komponent. Skozi leta so kupovali razne znamke, nazadnje leta 2019 Powertap, proizvajalca merilnikov moči v pestu in pedalih. Špekuliralo se je, da to pomeni konec za merilnike Quark. A pred kratkim je Sram ukinil izdelke Powertap in zdaj je verjetno jasno, zakaj. Pred dvema letoma so pridobili znanje za izdelavo merilnika moči na pedalih, zdaj pa še uveljavljeno znamko pedalov.

Konkurenca je sicer na področju merilnikov moči na pedalih ostra. Garmin Vector. Favero Assioma. Leta 2019 sta Look in SRM v sodelovanju ponudila pedala Look/SRM Exakt. In istega leta je Wahoo prevzel Speedplay, kar kaže na to, da si tudi sami želijo svoj merilnik moči.

Nov zagon dobivajo tudi pedala Time

Time je sicer daleč od Lookove ali Shimanove popularnosti in obenem manj eksotičen kot Speedplay ali Crank Brothers, ki sta s svojima sistemoma nekaj posebnega. Kdor vozi s pedali Time, je pogosto tarča začudenih pogledov. To vem, ker jih imam tudi jaz. Kakorkoli, pod okriljem Srama lahko Time zablesti, sploh, ker je nemogoče verjeti, da ne bi postali tudi merilniki moči.

In še to: skupaj s pedali je kupil Sram tudi pravice za šprinterice Osmos … To je drugi korak v boju s Shimanom.

Komentarji

miran
24. 2. 2021 06:27:46

Jaz mam tudi Time. A sem čuden? (retorično vprašanje)

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.