Volno merinovk opevamo kot enega najboljših izolatorjev: ne glede na to, da se razmoči, nas pozimi greje in poleti hladi, obenem, pa je prijetna na otip. Slabost je pravzaprav le zasoljena cena, zato je GripGrab ponudil nadomestek iz kombinacije poliestrskih in polipropilenskih vlaken. Ne, majica ni iz volne merino, kot bi lahko sklepali zaradi imena … ampak material spominja nanjo.

Sintetika, ki spominja na volno

Mnogi proizvajalci se trudijo napredne tehnične lastnosti športnega perila predstaviti z različnimi barvami različnih sestavnih kosov oblačil in ploskih šivov, Danci pa so se odločili za diskreten videz. To mi je všeč, saj v hladnih dneh športno perilo nosim tudi čez dan, seveda če zaradi pisanih barv ne izpadem butasto, ko slečem pulover. In majico Merino Polyfibre sem z lahkoto nosil v pisarni, saj ni niti pretirano oprijeta – kar utegne po drugi strani nekatere motiti.

Notranja, perforirana stran, je bele barve, a naj vas to ne zavede: ne gre za drugačen material, saj je tkanina sama po sebi izdelana iz kombinacije 50 odstotkov volne polipropilena in 50 odstotkov poliestra.

Na dan, ko je bila temperatura od 3 do 6 stopinj Celzija, sem oblekel le še zimske hlače in debelejšo jakno, ki jo nosim samo, če temperatura pade pod 8 stopinj Celzija. Na dvajsetminutnem strmem vzponu sem jakno odpel, na dolgem, hitrem spustu pa nisem občutil hladu, čeprav se je material napil potu, kar sicer pričakujemo od volne. Pri temperaturah od 10 do 12 stopinj Celzija sem majico kombiniral z zimskimi hlačami in običajno termo majico. Za resnično se je izkazala tudi trditev, da se material zlepa ne usmradi. Nosil sem jo cel dan in potem še nekajkrat med aktivnostmi, dolgimi od uro do dve in pol, šele potem se je sramežljivo razvil vonj.

Kaj pa bambus?

Majica je na voljo še v črni barvi, za deset evrov manj pa tudi s kratkimi rokavi. GripGrab sicer ponuja še dva modela zimskih majic. Cenovno najdostopnejša je Ride Thermal, ki je za 119,95 evrov na voljo tudi v paketu po tri. Najbolj pa hvalijo Merino Bamboo, ki je dejansko iz materialov, ki so navedeni v imenu. Na notranji strani je iz bambusovih vlaken, zaradi česar naj bi dajala na koži še posebej prijeten občutek, na zunanji pa iz volne merino. Rokavi so podaljšani in imajo odprtino za palec, v zgornjem delu pa jo je mogoče odpeti z zadrgo, kar je po mojem ena najbolj simpatičnih lastnosti. Cena je taka, kot se spodobi za najboljše naravne materiale: pet centov manj kot 100 evrov.

V Sloveniji GripGrab nima uradnega zastopnika, a je mogoče njihove izdelke kupiti v spletni trgovini.

Posrečen material dejansko spominja na volno merino. Majica je prijetna za nošenje, ker je material manj raztegljiv, pa jo lahko nosimo tudi samostojno.

Cena: 64,95 EUR
www.gripgrab.com

Kapa Merino Polyfibre

Iz enakega materiala je izdelana tudi kapa … ali podkapa? Oboje! Vsi vemo kako butasto izpademo s podkapo, takoj ko snamemo čelado. GripGrab to zagato rešuje s tanko kapo iz kombinacije poliestra in polipropilena. Pod čelado se sicer bolje znajdejo podkape, a tudi ta kapa ni slaba, čeprav je morda malo previsoka. Če se boste med vožnjo večkrat ustavili na kavi, je idealna, dobro pa je videti tudi med drugimi športnimi aktivnostmi.

Cena: 29,95 EUR

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.