Reprezentanca v olimpijskem krosu ambiciozno v sezono 2020

Tanja Žakelj gre letos na olimpijske igre, bogat pa bo tudi reprezentančni program na dirkah v tujini. Izbrani reprezentanti bodo dirkali tudi na nekaterih dirkah svetovnega pokala.

Simon Erjavec

Reprezentanca v olimpijskem krosu bi morala sezono začeti že marca v Italiji, vendar bodo morali zaradi odpovedi nekaterih dirk uvod prestaviti na april. Glavna cilja sta sicer evropsko prvenstvo v Gradcu sredi maja in svetovno prvenstvo v Albstadtu konec junija, z reprezentanco pa se bodo najboljši udeležili tudi nekaterih dirk svetovnega pokala.

Resno delo za svetlo prihodnost krosa

Selektor reprezentance je Matjaž Budin, pomagata mu Gregor Dimic in Simon Erjavec, jedro članske reprezentance pa tvorijo nepogrešljiva Tanja Žakelj, med moškimi pa Rok Naglič in Matevž Govekar, tudi novi državni prvak v šprintu na velodromu. Selektor bo na določene akcije vpoklical tudi Mihaela Štajnarja, Davida Ivartnika in Vito Movrin.

Odbor za gorsko kolesarstvo napoveduje tudi bolj poglobljeno delo z mladinci, ki bodo tekmovali na dirkah svetovne mladinske serije. Med mladinci sta glavna aduta Jakob Klemenčič in Teo Pečnik, če bodo prikazali dobro formo, pa še Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar ter mladinki Tamara Homar in Ana Janežič.

Vrhunec bo seveda nastop Tanje Žakelj na olimpijskih igrah v Tokiu, ki si ga je naša najboljša tekmovalka lani priborila z osmim mestom na svetovnem prvenstvu v Mont Saint Anne. A v Odboru za gorsko kolesarstvo pogledujejo tudi v prihodnost, zato v želji po nabiranju kvalifikacijskih točk za naslednje olimpijske igre napovedujejo resno delo s pomlajeno reprezentanco.

Tako bodo med drugim organizirali reprezentančne priprave in skupne treninge – tudi v sodelovanju s trenerji iz drugih gorskokolesarskih disciplin – in redna testiranja na Fakulteti za šport, lepo pa je pogledati tudi bogat program dirk.

Koledar SloXCup

13. 4.

XCO Vrtojba

C1

19. 4.

XCO Završnica

C2

10. 5.

XCO Kamnik

C1

31. 5.

XCO Kočevje

C1

14. 6.

XCO Samobor

C1

21. 6.

XCO Črni Vrh

DP

6. 9.

XCO Ajdovščina

 

Reprezentančni program

4. 4.

XCO Premantura (Hrvaška)

C1

5. 4.

Internazionali d'Italia Series Nals (Italija) – UCI junior

HC

19. 4.

Ötztaler Mountainbike Festival – UCI junior

HC

26. 4.

XCO Vodice (Hrvaška)

C1

2. 5.

Jelenia Gora (Poljska) – UCI junior

HC

14. 5.

Evropsko prvenstvo, Gradec (Avstrija)

EP

24. 5.

Svetovni pokal, Nove Mesto (Češka) – UCI junior

WC

7. 6.

XCO Granichen (Švica) – UCI junior

HC

25. 6.

Svetovno prvenstvo, Albstadt (Nemčija)

SP

11. 9.

Svetovni pokal, Val di Sole (Italija)

WC



Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.