Recept: Testenine z bučo in bučkami

Prišla je sezona buč. Pripravimo izvrstno testeninsko omako!

Mnogi menijo, da testenine ne morejo biti zdrav in uravnotežen obrok. Ni res: vse je odvisno od izbire sestavin in seveda od količine, ki jo pojemo.

Sestavine (za dve osebi*)

* Količine sestavin so navedene le okvirno za izračun hranilne vrednosti na porcijo. Količino prilagodite svojim potrebam.

Priprava

Bučo olupimo, odstranimo semena ter jo narežemo na tanjše rezine. Bučko prav tako narežemo na tanjše rezine ozrima krhlje. Ponev segrejemo, prilijemo olje in na njem popečemo bučo in bučko. Solimo in popramo, začinimo z baziliko in rožmarinom, ter primešamo nasekljan česen in na kocke narezan paradižnik. Ponev pokrijemo in dušimo 10 minut, da se buča zmehča in da izhlapi odvečna tekočina.

Testenine kuhamo v osoljeni vodi in odcedimo. Kuhamo jih eno minuto manj kot piše na embalaži, del vode pa prihranimo. Kuhane testenine stresemo v ponev in k omaki in prilijemo še deciliter vode, ki je ostala od kuhanja testenin.

Obrok lahko beljakovinsko izpopolnimo tako, da na testenine stresemo še eno odcejano pločevinko tunine v lastnem soku ali pa čezenj postavimo še eno ocvrto ali poširano jajce.

 

Hranilna vrednost na porcijo

Energijska vrednost: 527 kcal
Maščobe: 7 g (12 %)
Beljakovine: 19 g (15 %)
Ogljikovi hidrati: 95 g (73 %)

Komentarji

Za komentiranje se prijavi

Nov uporabnik?Ustvari račun.